Άρθρο Localit 22 Νοεμβρίου, 2022

Θ. Λιβάνιος-Συνέδριο ΚΕΔΕ: Νέο πρόγραμμα ψηφιοποίησης των ΔΕΥΑ ύψους 58 εκατ. ευρώ

Πρόγραμμα ύψους 58 εκατ. ευρώ που αφορά τις ΔΕΥΑ,  προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που διεξάγεται στο Βόλο, ενημερώνοντας ότι πρόκειται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στο Ταμείο Ανάκαμψης προς έγκριση.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά στην ψηφιοποίηση του δικτύου των ΔΕΥΑ, τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την αναβάθμιση του λογισμικού για την καλύτερη λειτουργία τους. Για όσους δήμους δεν έχουν ΔΕΥΑ προβλέπονται μικρότερες χρηματοδοτήσεις π.χ. για την αναβάθμιση του δικτύου τους.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μικρή παράταση στην πρόσκληση του προγράμματος, που αφορά τις έξυπνες πόλεις, ύψους 230.ΟΟΟ ευρώ, ώστε να δοθεί ευκαιρία και σε άλλους δήμους να ενταχθούν σ’ αυτό, καταθέτοντας τις προτάσεις τους. «Θα δώσουμε μία μικρή παράταση στο πρόγραμμα, αλλά ζητώ από τους δήμους να καταθέσουν προτάσεις, για να ακολουθήσουν αυτή τη μεταρρύθμιση», είπε εμφατικά.

Ο κ. Λιβάνιος αναφέρθηκε διεξοδικά στις δύο προσκλήσεις για τις έξυπνες πόλεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνολικού ύψους 320 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης:

Α. Το πρόγραμμα «έξυπνες πόλεις» για δήμους άνω των εκατό χιλιάδων. Οι Δήμοι αυτοί έλαβαν  90.000.000 ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης. Σε λίγο καιρό όπως είπε,  και οι 17  Δήμοι που συμμετέχουν θα είναι σε θέση να κάνουν διαγωνισμούς, ενώ οι 14 από αυτούς ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία.

Β. Τα άλλα 230.000.000 ευρώ για τις έξυπνες πόλεις θα μοιραστούν αναλογικά με τον πληθυσμό των άλλων Δήμων της χώρας, επισημαίνοντας ότι χρειάζονται και άλλα κριτήρια πέρα του πληθυσμιακού.  Στην εν λόγω πρόσκληση οι δήμοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ σαράντα δράσεων. Αναλογούν από 210.000 ευρώ στον μικρότερο δήμο έως 2.500.000 ευρώ στον μεγαλύτερο.

Ο υφυπουργός  αναφερόμενος επίσης, στο πρόγραμμα συνολικής αναβάθμισης των ΚΕΠ,  σημείωσε πως είναι ευκαιρία για τους Δήμους να αναβαθμιστούν τόσο ψηφιακά,  όσο και σε υποδομές.

Σχετικά με το τηλεοπτικό σήμα στις αποκαλούμενες «Λευκές Περιοχές», ο υφυπουργός τόνισε πως προωθείται πρόγραμμα για τη  συντήρηση και αναβάθμιση αναμεταδοτών αλλά και τοποθέτηση νέων, ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λιβάνιος ανέφερε επίσης πως το  ΤΕΕ προχωράει την ψηφιοποίηση των Πολεοδομιών ενώ προωθείται και η ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων. Τέλος σχεδιάζεται  όπως είπε,  ψηφιακή πλατφόρμα για τη διαχείριση των δημοτικών τελών.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ 2022 05 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (5/12)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν  rapid test από κλιμάκια του ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω:…

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ 2022 23 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το κείμενο συμπερασμάτων του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του  Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που διεξήχθη στο Βόλο από 21-23…

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ 2022 22 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού 2023 για την Αυτοδιοίκηση και ο τρόπος κατανομής των ΚΑΠ

H διαχείριση της οικονομικής κατάστασης των Δήμων αλλά και ο τρόπος κατανομής της κρατικής επιχορήγησής…