Άρθρο Localit 05 Ιανουαρίου, 2024

Θ. Λιβάνιος και Π. Μαρινάκης διαψεύδουν τα σχέδια για τον “Αθήνα 9,84” και τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς

Χ. Δούκας: Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων»

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για σχέδια μεταφοράς  του ελέγχου των δημοτικών σταθμών – και ειδικά του «Αθήνα 9,84» – από τους δήμους στις περιφέρειες και μέσω αυτών σε ιδιώτες, με σημερινές δηλώσεις τους τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης όσο και αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος διέψευσαν κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Σήμερα το  πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης σε  συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία βάση, ούτε υπάρχει τέτοια σκέψη σχετικά με τη μεταφορά δημοτικών ραδιοσταθμών στις περιφέρειες.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια σκέψη, ούτε υπάρχει στα σκαριά ανάλογη πρωτοβουλία, συμπληρώνοντας ακόμη ότι έχει  επικοινωνήσει και με τα αρμόδια υπουργεία και με το υπουργείο Εσωτερικών. «Ούτε κάποια τέτοια σκέψη, ούτε κάποια τέτοια πρόθεση υπάρχει. Ο 98,4 ανήκει στον δήμο, στους δημότες της Αθήνας. Αλλοίμονο αν είχαμε έναν τέτοιο σχεδιασμό. Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η πληροφορία. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, το διαψεύδω κατηγορηματικά» σημείωσε.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, κάνοντας λόγο για «παραφιλολογία» και βάλλει κατά του δημάρχου Αθηναίων λέγοντας πως ο κ. Δούκας γνωρίζει εδώ και τρεις ημέρες ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση.

Αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρει:

«Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν “ιδιωτικοποίηση” του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν “μεταφορά του” στην Περιφέρεια Αττικής:  Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες. Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».

Η απάντηση του Χ. Δούκα

«Χαιρόμαστε που μετά από τρεις μέρες σιωπής, επιτέλους, η κυβέρνηση δημόσια και επίσημα, διέψευσε τα δημοσιεύματα σχετικά με την υφαρπαγή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 984, από τον Δήμο Αθηναίων», ήταν το σχόλιο του δημάρχου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Δούκας κατήγγειλε μέσω ΣΚΑΪ΄, ότι στην περίπτωση που κατατεθεί και ψηφιστεί σχετική διάταξη, ο ραδιοσταθμός του δήμου Αθηναιων, δεν θα ελέγχεται πλέον από τη δημοτική αρχή, αλλά από τον περιφερειάρχη Αττικής  Νίκο Χαρδαλιά.  «Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώστε επίσης πως η πρόβλεψη πηγαίνει ακόμα πιο πέρα, μια και αναφέρει ότι η περιφέρεια θα μπορεί στη συνέχεια να δώσει τη διαχείριση των ραδιοφώνων σε ιδιώτες.

Στην Αττική πάντως δεν είναι μόνο ο «Αθήνα 9,84», είναι ακόμα το «Κανάλι 1 90,4» στον Πειραιά αλλά και ο «Επικοινωνία 94» του Νέου Ηρακλείου.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…