Άρθρο Localit 03 Νοεμβρίου, 2017

Θ. Γαλιατσάτος: Ανορθόδοξη η διαδικασία εκποίησης του Ερημίτη, δεν πρόκειται για επένδυση αλλά ξεκάθαρα για real estate

Ανορθόδοξη  χαρακτηρίζει τη διαδικασία εκποίησης του Ερημίτη Κέρκυρας από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία “Επενδύσεις Ακινήτων Νέας Κέρκυρας ΑΕ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, καθώς δεν πρόκειται για επένδυση αλλά ξεκάθαρα για real estate.

«Πρόκειται για μια ληστρικού χαρακτήρα επένδυση, με κύριο στόχο την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για τον λαό της Κέρκυρας και την οικονομία του νησιού», τονίζει ο περιφερειάρχης.

Ειδικότερα σε δήλωσή του ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει:
“Πρόκειται για μια ανορθόδοξη διαδικασία, μέσα από την οποία επιβεβαιωθήκαμε για όσα εξαρχής είχαμε δηλώσει, ότι δηλαδή δεν πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα αποδώσει όφελος στην οικονομία της περιοχής, αλλά ξεκάθαρα για μια δραστηριότητα real estate, που στόχο έχει την κερδοφορία του επενδυτή.
Πρόκειται για μια ληστρικού χαρακτήρα επένδυση, με κύριο στόχο την εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας, χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για τον λαό της Κέρκυρας και την οικονομία του νησιού.
Έγινε φανερό πλέον σε όλους – υπήρξαν μάλιστα το τελευταίο διάστημα καταγγελίες και από γνωστά πολιτικά πρόσωπα της Κέρκυρας – ότι η τελική παραχώρηση της κυριότητας του οικοπέδου δεν περιποιεί τιμή σε όσες και όσους το σχεδίασαν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι διοικούντες το ΤΑΙΠΕΔ με ειδικές διατάξεις προστατεύονται από ποινικές ευθύνες τυχόν έχουν για τα πεπραγμένα τους.
Τώρα που έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύπτεται το σχέδιο ξεπουλήματος της περιοχής είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την κυβέρνηση να πάρει τη γενναία απόφαση και να ακυρώσει την επένδυση, αποδίδοντας την περιοχή στους Κερκυραίους και την αειφορία της περιοχής.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν έχουμε ανάγκη τέτοιου είδους “επενδύσεις” στον τόπο μας, αλλά πραγματικές επενδύσεις με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…