Άρθρο Localit 03 Αυγούστου, 2016

Θ. Δρίτσας: Το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μέτρα για τα νησιά

νίσυροςΣτην πανηγυρική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Μυτιλήνη, θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό δέσμη μέτρων για τη στήριξη των νησιών.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα, μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε από κοινού, την προηγούμενη εβδομάδα, με το Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής και τη συμμετοχή υπουργών, δόθηκαν οι κατευθύνσεις για σειρά μέτρων οικονομικών, φορολογικών, κοινωνικών, για την ανακούφιση των νησιωτών τόσο από τις επιπτώσεις της προσφυγικής κρίσης αλλά και από την αύξηση του ΦΠΑ.

Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου, της δυνατότητας δηλαδή, να πληρώνουν οι νησιώτες για τις μετακινήσεις τους ανάλογα με τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Όπως είπε ο κ. Δρίτσας «πρέπει να βρεθούν πόροι, και μάλιστα ευρωπαϊκοί αφού δεν υπάρχει δυνατότητα από τον προϋπολογισμό της χώρας και εξετάζουμε και αυτή τη δυνατότητα. Δε θέλουμε να δημιουργήσουμε ψεύτικες προσδοκίες κατέληξε ο κ. Δρίτσας αλλά θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…