Άρθρο Localit 10 Ιουνίου, 2013

Τετ α τετ Μανιτάκη τρόικας για διαθεσιμότητες – απολύσεις

τρόικαΚρίσιμο ραντεβού με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει σήμερα το απόγευμα η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και επί τάπητος αναμένεται να τεθεί το σύνολο των δράσεων για την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται όπως είναι φυσικό ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του σχεδίου διαθεσιμότητας 12500 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και οι 4000 απολύσεις το 2013 από καταργήσεις – συγχωνεύσεις οργανισμών (εκ των οποίων οι 2000 μέχρι το Σεπτέμβριο).

Ο Αντ. Μανιτάκης αναμένεται να παρουσιάσει στους ελεγκτές στοιχεία για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι το υπουργείο υποστηρίζει πως ο προγραμματισμός μέχρι τον Ιούνιο αφορά τον εντοπισμό των φορέων από τους οποίους θα προέλθουν οι διαθέσιμοι και όχι να έχουν ήδη βγει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ωστόσο επικρατεί ανησυχία για το αν η τρόικα θα δεχθεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα στις συζητήσεις αναμένεται να τεθεί και το θέμα των οικειοθελών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων με τη θέσπιση κινήτρων, όπως η εξαγορά πλασματικών – μέχρι τριών – χρόνων ασφάλισης.  Όσοι ενταχθούν στο σχέδιο εθελούσιας εξόδου θα μπορούν να λάβουν το σύνολο της προβλεπόμενης αποζημίωσης ή την εξαγορά πλασματικών συντάξιμων ετών.
Παράλληλα «πυρετός» επικρατεί στην κυβέρνηση και αναφορικά με την οριστικοποίηση της λίστας των 2000 προς απόλυση υπαλλήλων. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σε απόφαση πολιτικών αρχηγών και αναμένεται να αφορά τόσο υπαλλήλους μικρών φορέων στους οποίους θα μπει λουκέτο, όσο και υπαλλήλους κάποιων μεγάλων οργανισμών οι οποίοι πρόκειται να αναδιαρθρωθούν.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…