Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2016

Τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για νεοφυή επιχειρηματικότητα

Τέσσερα νέα προγράμματα επιχειρηματικότητας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, θα ανακοινώσει σύντομα ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, όπως είπε ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Όπως εξήγησε ο κ. Κορκολής, τα προγράμματα αυτά αφορούν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, τους αυτοαπασχολούμενους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ενίσχυση των υφιστάμενων τουριστικών επιχειρήσεων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων γενικά, ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να δοθεί έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στην εξωστρέφεια.

“Σ’ αυτό που θα πρέπει να δώσουμε επιτέλους σημασία είναι η ποιότητα, δηλαδή ο τρόπος παρέμβασης να είναι στοχευμένος, να υπάρξουν συνέργειες, να βοηθήσει πραγματικά εκείνα τα παραγωγικά υποκείμενα που μπορούν να τραβήξουν τη χώρα λίγο πιο μπροστά” υπογράμμισε ο κ. Κορκολής, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή τη φορά θα υπάρξει συγκεκριμένη στόχευση στην ποιότητα και όχι “όποιος θέλει παίρνει από λίγα, όποιος έχει ανάγκη, ή όποιος ζητάει χρήματα” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο κ. Κορκολής, την περίοδο 2007 – 2013 μπορεί η απορρόφηση κονδυλίων να ήταν ικανοποιητική, αλλά δεν είχε δοθεί έμφαση στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, δύο τομείς που δημιουργούν σταθερές θέσεις εργασίας. “Το ζητούμενο στην ελληνική κοινωνία δεν είναι, αν ο Έλληνας επιχειρηματίας ανοίξει άλλη μια καφετέρια η άλλο ένα εμπορικό κατάστημα” τόνισε.

Ο κ. Κορκολής επισήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα με τα τεράστια προβλήματα κατατάσσεται πρώτη στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, μεταξύ των 28 κρατών – μελών, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειών της πρώην Ανατολικής Γερμανίας και είπε ότι τουλάχιστον σ’ αυτό τον τομέα θα πρέπει να είμαστε ως χώρα αισιόδοξοι.

Υπενθύμισε ότι, από την προηγούμενη κυβέρνηση, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είχε προϋπολογιστεί για το 2015 6,4 δισ. ευρώ και έκλεισε στα 6,406 δισ. ευρώ, γεγονός που -όπως είπε- έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία.

“Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε ώστε και οι εθνικές πολιτικές να περάσουν στις περιφέρειες να εκτελέσουν το νέο ΕΣΠΑ, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες τους και τις ιδιαίτερες δυνατότητές τους” κατέληξε ο κ. Κορκολής.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων σε Χίο και Κεφαλονιά

Δύο νέες συμβάσεις για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στη Χίο και την Κεφαλονιά…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα τοιχογραφία στο Βύρωνα για την προσφυγιά και την ειρήνη

Το 2ο Vyronas Street Art Festival του Δήμου Βύρωνα, έρχεται το επόμενο  Σαββατοκύριακο 28 &…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το τρένο για το δρομολόγιο: «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη-Σμύρνη! Οδηγός ο αριθμός 100! » ξεκινά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι. Ρέντη

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9-11 ετών να επιβιβαστούν στο τρένο για το…