Άρθρο Localit 08 Απριλίου, 2022

Τελική ευθεία για τη λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Θηβών

Στον Δήμο Θηβαίων, στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της λειτουργίας του Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία(Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Θηβών.

Ήδη την Πέμπτη 7 Απριλίου, η  διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών που αφορούν τον εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα χώρο του κτιριακού συγκροτήματος, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του  Δήμαρχου Θηβαίων, Γ. Αναστασίου, και  του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Παιδείας, Α. Καμούτση, με τον  προϊστάμενο του  Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θηβών,  Κ. Μαστροθανάση .

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Θηβαίων, έπειτα από μακροχρόνια αναμονή από την ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  τον  Σεπτέμβριο του 2016, οι προσπάθειες της Δημοτικής αρχής  για  τη στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου απέδωσαν καρπούς.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας μετά την ψήφιση του νόμου  4823/2021 για τη λειτουργία των  Κέντρων  Εκπαίδευσης  για το Περιβάλλον, προχώρησε στη στελέχωση του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θηβών. Συγκεκριμένα, με απόφαση της  Περιφερειακής Διευθύντριας  Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας    Ε.  Μπενιάτα στις 21 Μαρτίου 2022 τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός  Κ. Μαστροθανάσης  ως προϊστάμενος της Παιδαγωγικής Ομάδας που θα στελεχώσει το Κ.Ε.ΠΕ.Α Θηβών.

Ο ρόλος των Κ.Ε.ΠΕ.Α. είναι εκπαιδευτικός, επιστημονικός και ερευνητικός. Για την εκπλήρωση της αποστολής τους ασκούν μεταξύ άλλων δραστηριότητες, υποστήριξης των σχολικών μονάδων για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και σε τοπικά, περιφερειακά, εθνικά ή διεθνή δίκτυα σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη, την ανάδειξη βιώσιμων λύσεων στα τοπικά ζητήματα

Το ΚΕΠΕΑ Θηβών θα εγκατασταθεί στο κτήριο του πρώην Δημοτικού  Σχολείου της  Κοινότητας  Μουρικίου, σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο παραχώρησε ο Δήμος  Θηβαίων.

« Με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, η πόλη μας αποκτά μια σημαντική εκπαιδευτική δομή που δίνει τη δυνατότητα μέσα από τις κατάλληλες υποδομές για την εκπαίδευση  – ενημέρωση – ευαισθητοποίηση εκατοντάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών  της Βοιωτίας σε θέματα οικολογίας  και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης », δήλωσε  μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της περιοχής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη ΡΑΕ η εποπτεία και ο έλεγχος των φορέων ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης αποβλήτων

Στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ανατίθενται οι αρμοδιότητες εποπτείας και ελέγχου των παρόχων υπηρεσιών ύδρευσης και…

Ρεπορτάζ 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαρισαίων: Κατεδαφίζεται ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο 40 χρόνια μετά το σχέδιο πόλης

Απ. Καλογιάννης: Ξεχωριστής σημασίας εξέλιξη για την πόλη και το μεγαλειώδες μνημείο της Λάρισας, το…

Ρεπορτάζ 25 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Χατζηδάκης: Εξέταση της δυνατότητας παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, με βάση τους…