Άρθρο Localit 24 Μαρτίου, 2023

«Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Γεφύρι της Πορτίτσας

Το ενδέκατο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά» παρουσιάζει το περίφημο γεφύρι της Πορτίτσας, το οποίο έχει ήδη γίνει viral μέσω των social media και των φίλων του που αυξάνονται συνεχώς.

Χτισμένο με προσφορές της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπηλαίου Γρεβενών, το πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας δεσπόζει εδώ και 280 χρόνια στην είσοδο του εντυπωσιακού ομώνυμου φαραγγιού στη σκιά του επιβλητικού όρους Όρλιακα, αποτελώντας ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυφωτογραφημένα σημεία του Δήμου Γρεβενών καθώς κάθε χρόνο και κάθε εποχή, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το πανέμορφο αυτό δίτοξο γεφύρι, πραγματική προέκταση της ίδιας της φύσης με μήκος τριάντα μέτρα και ύψος κοντά στα οκτώ, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο, μια ανάσα από το γραφικό και ιστορικό χωριό Σπήλαιο με τις εξαιρετικές παραδοσιακές του ταβέρνες.

Ένας πραγματικά εκπληκτικός τουριστικός προορισμός που σε καθηλώνει με την άγρια φυσική του ομορφιά και τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό, μέσα στα απόκρημνα βράχια και τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού Βενέτικου.

Επισημαίνεται ότι το γεφύρι της Πορτίτσας απέχει μόλις σαράντα λεπτά από την πόλη των Γρεβενών και δύο ώρες από το κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ η απόσταση από την Αθήνα είναι λίγο πάνω από τα 400 χιλιόμετρα.

Τo link του βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=xF4qAner4f4

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Διαδρομές 08 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αφιερωμένο στη Νίσυρο του περασμένου αιώνα το ημερολόγιο του Δήμου για το 2024

Τη Νίσυρο των δεκαετιών του 1920 και 1930, αποτυπώνει το ημερολόγιο του Δήμου για το…

Διαδρομές 23 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καστοριά. Δεν τη χορταίνεις!-Νέο προωθητικό βίντεο του Δήμου Καστοριάς

Σε ένα ταξίδι γεύσεων και απαράμιλλης ομορφιάς, προσκαλεί το νέο προωθητικό βίντεο του Δήμου Καστοριάς.…

Διαδρομές 05 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά»-Στο Λαογραφικό Μουσείο Κυπαρισσίου

Το δέκατο τέταρτο διαδικτυακό βίντεο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Γρεβενών με τίτλο «Ταξιδεύω Γρεβενά», παρουσιάζει…