Άρθρο Localit 20 Νοεμβρίου, 2023

Τα αποτελέσματα του έργου RTRANSFORM στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Η ανάγκη συνέχισης πρωτοβουλιών και δράσεων για την προώθηση των γυναικών Ρομά στην εκπαίδευση, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες τους όπως τις διατυπώνουν οι ίδιες, σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων δημόσιας διοίκησης και εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, αναδείχθηκε στις δύο εκδηλώσεις που οργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 15/11, ο Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Οι εκδηλώσεις , πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου RTRANSFORM “Οι γυναίκες Ρομά μετατρέπουν τα εκπαιδευτικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη μέσω της κοινωνικής και πολιτικής κινητοποίησής τους”, με στόχο την προβολή και τη διάχυση των αποτελεσμάτων του.

Οι εκδηλώσεις που έγιναν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, περιελάμβαναν  προβολή οπτικοακουστικού υλικού από τις Διαλογικές Συναντήσεις των γυναικών Ρομά στην Ελλάδα και το τελικό Συνέδριο του Έργου στις Βρυξέλλες, αλλά και παρουσίαση επιστημονικού άρθρου, για το θεωρητικό πλαίσιο και τη μεθοδολογία των Διαλογικών Συναντήσεων ως καλή πρακτική για την κινητοποίηση των γυναικών Ρομά και την επανένταξη τους στην εκπαίδευση.

Οι συμμετέχοντες/ες, είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν την προβολή μαρτυριών και θετικών προτύπων, των ίδιων των γυναικών Ρομά που συμμετείχαν στις Διαλογικές Συναντήσεις στην Ελλάδα, καθώς και εμπειρίες των στελεχών που εργάστηκαν στο πλαίσιο του Έργου.

Ακολούθησε η παρουσίαση των πολιτικών συστάσεων, όπως αυτές αναδείχθηκαν μέσα από την υλοποίηση του Έργου. Όπως προέκυψε, η προώθηση των γυναικών Ρομά στην εκπαίδευση απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές συστάσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τους πολιτιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσβαση και τη συμμετοχή των γυναικών Ρομά στην εκπαίδευση.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τέλος  την ευκαιρία, να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο, προωθώντας έτσι την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με την ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών Ρομά σε εκπαιδευτικούς πόρους και ευκαιρίες.

Στις Εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Βασίλης Μανωλόπουλος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών,  Μαρία Αποστολίδου, εκπρόσωποι Παραρτημάτων Ρομά Κέντρων Κοινότητας, εκπρόσωποι Φορέων εκπαίδευσης, Συλλόγων, Ομάδων δράσης, ΑΜΚΕ και ΜΚΟ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας θα εντοπίζει όσους πετούν ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο

Τη συγκρότηση κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρεί στον Δήμο Ναυπλιέων το ποσοστό ιδιοκτησίας του από την οικία Καρούζου

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του κτιρίου της Οικίας Καρούζου στο Ναύπλιο, μετά την…

Ρεπορτάζ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης με 7 σταθμούς και 45 ηλεκτρικά ποδήλατα, εκ…