Άρθρο Localit 16 Δεκεμβρίου, 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: Σε ισχύ ο κανόνας 1:1 για προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά με εξαιρέσεις

Θα διατηρηθεί ο κανόνας  μία πρόσληψη για μία αποχώρηση  στον δημόσιο τομέα σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών στο «ΘΕΜΑ»  διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη σχέση 1:1 στις προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, καθώς όπως είπε «πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια». Εξήγησε  ότι τη διετία 2018-2019 αποχώρησαν από το Δημόσιο 20.300 εργαζόμενοι και συμπλήρωσε:

«Ήταν ήδη προγραμματισμένες και προγραμματίστηκαν και από εμάς 18.500 προσλήψεις για την περίοδο 2019-2020. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνουμε τα αιτήματα για προσλήψεις από το σύνολο των φορέων του Δημοσίου προκειμένου να καλυφθούν ορισμένες επιπλέον ανάγκες στο πλαίσιο των τιθέμενων περιορισμών».

Ωστόσο όπως διευκρίνισε «εξαιρούνται από τη σχέση 1:1 οι προσλήψεις που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, οι 2.900 προσλήψεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», οι 4.500 προσλήψεις στον χώρο της Ειδικής Αγωγής, καθώς και ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων που θα πραγματοποιηθεί για εκπαιδευτικούς από το υπουργείο Παιδείας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι με νομοσχέδιο που θα φέρει στο πρώτο τετράμηνο του 2020 θα ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ δήμων, περιφερειών και κεντρικού κράτους.

«Πάντοτε, όπως είπε, υπέρ της Αυτοδιοίκησης, την οποία αναφανδόν υποστηρίζουμε και στην οποία θα μεταφερθούν και πόροι και περαιτέρω αρμοδιότητες και προσωπικό. Έχουμε άλλωστε ήδη ξεκινήσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, αφού διασφαλίσαμε την κυβερνησιμότητα και δώσαμε τη δυνατότητα να υλοποιείται μια σειρά συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό και στο πράσινο».

Τέλος ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε τις κατηγορίες το προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την επιχειρηματολογία του για το πρόγραμμα «Φιλόδημος». Ότι δηλαδή  οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, είχαν υπογράψει έργα ύψους 1,3 δισ. ευρώ, ενώ είχαν διασφαλισμένους πόρους μόλις 134 εκατ. ευρώ. Και πως όταν το συνειδητοποίησε, ξεκίνησε κύκλο επαφών και συνεργασίας με τους εκπροσώπους της ΕΤΕπ, και εδώ και λίγες μέρες του ΤΠΔ, για να διασφαλιστεί η  χρηματοδότηση. Σε ότι αφορά τα έργα επανέλαβε επίσης ότι στόχος είναι να ενταχθούν όλα τα εργα που είχαν προγραμματιστεί στο νέο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί στις αρχές του 2020. « Στόχος μας, είπε,  δεν είναι μια πελατειακή αντιμετώπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά μια ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμισή της με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο».


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…