Άρθρο Localit 09 Ιουλίου, 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: Νέος εκλογικός νόμος, αλλαγές στον “Κλεισθένη” και ψήφος στους Έλληνες εξωτερικού οι προτεραιότητες

Νέο εκλογικό νόμο με κατάργηση της απλή αναλογικής, δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές των Ελλήνων του εξωτερικού και νομοθετικές παρεμβάσεις στον «Κλεισθένη» ώστε να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων, προανήγγειλε ότι θα προωθήσει άμεσα ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου.

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής  του υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο κ. Θεοδωρικάκος ήταν καθησυχαστικός για το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο, διαβεβαιώνοντας ότι «όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προφανέστατα είναι απολύτως ψέματα».

Σημείωσε ακόμα ότι θα αντιμετωπίσει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο «με απόλυτο σεβασμό για τη δουλειά που κάνουν και για την προσφορά τους στη χώρα και για την ανάγκη αυτή η προσφορά να γίνεται όλο και καλύτερη και αυτό να αναγνωρίζεται από την ελληνική κοινωνία».

Επίσης σημείωσε ότι κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών θα μεταφερθούν στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθόσον το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης καταργείται και συγχωνεύεται στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ οι τομείς της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της κωδικοποίησης της νομοθεσίας μεταφέρονται στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Από την πλευρά της η κ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε έναν σύντομο απολογισμό των τελευταίων ετών, αναφερόμενη κυρίως στη «Διαύγεια», στο ενιαίο σύστημα κινητικότητας, στα ψηφιακά οργανογράμματα, στην ηλεκτρονική αξιολόγηση, στη θεσμοθέτηση του κανόνας 1:1 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, στην ενίσχυση του ΑΣΕΠ, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.

   

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…