Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2024

Σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης

Ξεκινάει στην κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης η εφαρμογή συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες διαγραμμίσεως των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης  και η τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων του ΚΟΚ.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός και προχωρούν με ταχύ ρυθμό οι πρόδρομες εργασίες για την υλοποίηση εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης  (ΣΕΣ)  στην κεντρική περιοχή της Βουλιαγμένης κατά την καλοκαιρινή περίοδο σύμφωνα με την Απόφαση 8/24 του Δημοτικού Συμβουλίου, την  έγκρισή της, και τη δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Πιο αναλυτικά, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι, με την αρχική λειτουργία του ΣΕΣ θα ελεγχθούν και θα αξιολογηθούν η αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού, όσον αφορά τους βασικούς στόχους που καλείται να επιτύχει το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης και είναι:

  • Η διασφάλιση της στάθμευσης των κατοίκων της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο όταν η ζήτηση θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, είναι μέγιστη καθώς ο αριθμός επισκεπτών στην περιοχή είναι πολύ μεγάλος.
  • Η καλύτερη εξυπηρέτηση της στάθμευσης των επισκεπτών με λήψη μέτρων που προωθούν τις σταθμεύσεις μέσης διάρκειας και, κατ’ επέκταση, την εξυπηρέτηση περισσοτέρων σταθμεύσεων.

Επίσης θα δοκιμαστούν σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης που αφορούν την ενημέρωση των χρηστών, τη διευκόλυνση της πληρωμής του τέλους στάθμευσης  και την αποτελεσματική αστυνόμευση.

Κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες  θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαγραμμίσεως των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης  και η τοποθέτηση των προβλεπόμενων πινακίδων του ΚΟΚ και παράλληλα θα κληθούν οι κάτοικοι της περιοχής όπου θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου ή με φυσική παρουσία, στο Δημαρχείο Βουλιαγμένης ή με συστημένη επιστολή, τα δικαιολογητικά για την εκχώρηση του δικαιώματος της δωρεάν στάθμευσης στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης  για κατοίκους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χ.Δούκας: «Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν»

«Στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών, την οποία επιθυμούμε, πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

Σύμβαση για την εκπόνηση της Μελέτης «Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας»,…

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Έξυπνα» παγκάκια στον Δήμο Κατερίνης

Δώδεκα έξυπνα παγκάκια εγκαθίστανται σε σημεία της πόλης, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.…