Άρθρο Localit 30 Οκτωβρίου, 2020

Σύσταση 4 ομάδων εργασίας από το ΥΠΟΙΚ για επιχορήγηση των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία (ΦΕΚ)

Τέσσερις ομάδες εργασίας συστήνει το υπουργείο Οικονομικών για την παρακολούθηση και το συντονισμό των επιχορηγήσεων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από το μεσογειακό κυκλώνα «ΙΑΝΟΣ» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες, ανά περιφερειακή ενότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλου, συστήνονται ομάδες εργασίας και ορίζονται τα μέλη της στις περιφερειακές ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων. Οι ομάδες αυτές  λειτουργούν, από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης,  29 Οκτωβρίου από  έως 31 Μαρτίου 2021.

Έργο των ομάδων εργασίας, όπως περιγράφεται στην απόφαση, είναι «η εποπτεία, η παρακολούθηση και συντονισμός των ενεργειών και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για τις επιχορηγήσεις επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 2459/1997, σε κάθε περιφερειακή ενότητα, με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων που σχετίζονται με το μεσογειακό κυκλώνα ΙΑΝΟΣ.

Ειδικότερα, έργο των ομάδων εργασίας είναι η διασφάλιση

(α) της καθολικής μετάβασης τυχόν αιτημάτων που είχαν αρχικά υποβληθεί τόσο στον ΕΛΓΑ, όσο και στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης προς τις αρμόδιες σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο επιτροπές της Περιφέρειας,

(β) της ενοποίησης όλων των δηλώσεων που έχουν συγκεντρωθεί ή και πρόκειται να κατατεθούν, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις ή αστοχίες κατά την καταγραφή, και

(γ) της πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων, στοιχεία και εκτιμήσεις που σχε-τίζονται με την αγροτική οικονομία και δύναται να διευκολύνουν την εκτιμητική διαδικασία.

Οι ομάδες εργασίας ενημερώνουν για την πορεία των εργασιών τους τη Συντονιστική Επιτροπή για την παρακολούθηση και τον συντονισμό των επιχορηγήσεων επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση ζημιών από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές της υπ’ αρ. 121619/26.10.2020 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών.

Οι ομάδες εργασίας θα συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης ή σε άλλο χώρο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών ή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η δε διάρκεια τους ορίζεται έως 31 Μαρτίου 2021.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…