Άρθρο Localit 09 Νοεμβρίου, 2020

Συστάσεις λειτουργίας των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» από το Πανελλήνιο Όργανο Συλλόγων και Σωματείων

Συστάσεις για τη λειτουργία των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνει προς τους εργαζόμενους στις δομές το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Οι συστάσεις, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, γίνονται ακολουθώντας τα μέτρα της Κοινής Υπουργικής Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342 – ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020 (lockdown 2) και προκειμένου να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις δομές.

Ειδικότερα το ΠΣΟ συστήνει τα εξής:

  • Αποφυγή συνωστισμού των εργαζομένων στα γραφεία. Οι εργαζόμενοι σε συνεργασία με τους κοινωνικούς επιστήμονες – συντονιστές των δομών ΒΣΣ, διαμορφώνουν το πρόγραμμα των εργαζομένων ώστε να μην συνευρίσκονται πάνω από τρία άτομα τη φορά στα γραφεία (ανάλογα και το χώρο). Κατόπιν συνεννοήσεως θα μπορούν να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι κατευθείαν στα περιστατικά.
  • Όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ΜΑΠ(Μέτρα Ατομικής Προστασίας δηλ. γάντια, μάσκες κ.λπ) ) τα οποία πρέπει να τους έχουν διασφαλίσει οι φορείς. Εάν δεν έχουν δεν πηγαίνουν πουθενά και ενημερώνουν τα σωματεία τους.
  • Περιορίζουμε τις επισκέψεις στα σπίτια των ωφελουμένων του ΒΣΣ και κυρίως ατόμων με υποκείμενα νοσήματα για την προστασία τους. Σαφώς επειδή απευθυνόμαστε σε πολλούς μοναχικούς ηλικιωμένους εξακολουθούμε να παρέχουμε τα απολύτως αναγκαία π.χ συνταγογραφίες, ψώνια, συνοδείες σε νοσηλευτικά κέντρα μόνο για προγραμματισμένα ραντεβού, σίτιση, παροχή φαρμάκων και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο. Αποφεύγουμε λήψεις ζωτικών οργάνων (ζάκχαρο- πίεση) εκτός αν υφίσταται μεγάλη ανάγκη. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και μόνο εάν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι κατά τη κρίση του κοινωνικού επιστήμονα, μπορεί να γίνονται κάποιες επιπλέον παροχές της δομής (καθαριότητα, ατομική υγιεινή κ.λ.π).
  • Οι κοινωνικοί επιστήμονες είναι σε συχνή επικοινωνία με τους ωφελούμενους προκειμένου να τους παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη και εμψύχωση ενώ αξιολογούν και τα νέα αιτήματα των ευάλωτων πολιτών που παραπέμπονται από το τηλεφωνικό  Κέντρο των φορέων ενόψει β’ locdown, για την κάλυψη των αναγκών τους.
  • Τα αυτοκίνητα του ΒΣΣ θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σε τακτική βάση και να μη επιβαίνουν πάνω από δύο άτομα όπως ορίζει ο νόμος κατά την άσκηση της εργασίας τους. Εξυπακούεται ότι οι μεταβαίνοντες στα οχήματα φορούν όλοι μάσκες.
  • Αν κάποιος εργαζόμενος παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα covid οφείλει να ενημερώσει άμεσα την υπηρεσία και να μην προσέλθει στο χώρο εργασίας. Στη πορεία επικοινωνεί με τον ΕΟΔΥ για περαιτέρω κατευθύνσεις.

«Συνάδελφοι, είμαστε σίγουροι ότι και στο β΄lockdown της χώρας θα ανταποκριθούμε με τον ίδιο επιτυχημένο τρόπο όπως έγινε στο πρώτο. Με ψυχραιμία, προσοχή και υπευθυνότητα τηρώντας τα μέτρα προστασίας θα προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας και τους εαυτούς μας», καταλήγει το  Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων “Βοήθεια στο Σπίτι”».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (24/9) σε Δήμους της Αττικής λόγω διεξαγωγής αγώνων δρόμου

Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε αρκετούς δρόμους της Αττικής θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία την…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η κοινωνική επανένταξη των αστέγων το θέμα ημερίδας του ΚΥΑΔΑ για τις δράσεις  Street Work

Το έργο που επιτελούν οι ομάδες επιτόπιας παρέμβασης (street work), του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης…

Ρεπορτάζ 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενισχύεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Τη χρηματοδότηση για τη συνέχιση και την ενίσχυση της λειτουργίας μια σημαντικής κοινωνικής δομής εξασφάλισε…