Άρθρο Localit 10 Νοεμβρίου, 2022

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Ηρακλείου

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική προστασία του Ηρακλείου συγκάλεσε ο δήμαρχος  Βασίλης Λαμπρινός την Πέμπτη με τη συμμετοχή του  αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ν. Συριγωνάκη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γ. Αναστασάκη, του προέδρου της ΔΕΥΑ Ηρακλείου Γ. Βουρεξάκη,  εκπροσώπου του αερολιμενάρχη Ηρακλείου Χρ. Ρέππα, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού  Α. Σεκέρη

Στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθούν προτάσεις για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένα σημεία του Ηρακλείου, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως οι έντονες πλημμύρες του περασμένου Οκτωβρίου και του Οκτωβρίου του 2020.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου έχουν ήδη δρομολογηθεί μια σειρά από έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, όπως η οριοθέτηση των ρεμάτων του Καρτερού, του Κατσαμπά, και του Πρασανού ποταμού που θα συμβάλουν καθοριστικά στην άμβλυνση των προβλημάτων των προαναφερόμενων περιοχών από πλημμυρικά φαινόμενα.

Παράλληλα παρουσιάστηκε πρόταση της ΔΕΥΑΗ για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου που θα εστιάσει στο χώρο του Αεροδρομίου και στην περιοχή του Καρτερού .

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο, για την χρηματοδότηση των μελετών αλλά και της κατασκευής των έργων που προτείνει η ΔΕΥΑΗ , ενώ παράλληλα σημείωσε ότι η περιφέρεια Κρήτης παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων που έχουν ήδη ανατεθεί για την άμεση ολοκλήρωση τους.

 

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός τόνισε ότι κρίνεται αναγκαία η συμβολή όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών προκειμένου να εφαρμοστούν οι βέλτιστες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις, που θα συμβάλουν στην συνολική διαχείριση του προβλήματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία – Συρία από τον δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά ξεκινά τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού,…

Ρεπορτάζ 07 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ΕΚΔΔΑ αναλαμβάνει να μεταφέρει τεχνογνωσία στην Αλβανία

Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), αναλαμβάνει να αναμορφώσει τη λειτουργία της δημόσιας…

Ρεπορτάζ 06 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Πρωτοβουλία για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην περιοχή της Τουρκίας και της…