Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2016

Σύσκεψη για στέγαση και φροντίδα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

πρόσφυγεςΛύση για ζητήματα στέγασης και φροντίδας των ασυνόδευτων παιδιών- προσφύγων , επιτροπείας και οργάνωσης της εκπαίδευσής τους αναζήτησαν οι συμμετέχοντες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών  Π. Κουρουμπλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίας Θεανούς Φωτίου, ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Προσφυγικού Οδυσσέας Βουδούρης, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα των ασυνόδευτων  ανήλικων προσφυγόπουλων για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του λεπτού αυτού θέματος, προς όφελος αυτών των παιδιών και στη βάση της συνεργασίας του Κράτους με τις ΜΚΟ.

Τονίστηκε από τους υπουργούς η ανάγκη να θεσμοθετηθούν άμεσα οι προδιαγραφές λειτουργίας των δομών φιλοξενίας σε ό,τι αφορά την δραστηριότητα των ΜΚΟ και την συνεργασία τους με το κράτος, ενώ δεν παρέλειψαν μεταξύ άλλων, να θέσουν και το ζήτημα των προσφύγων ΑΜΕΑ και των αναγκών τους, απέναντι στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθεί ικανοποιητικά η Ελλάδα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…