Άρθρο Localit 19 Ιουνίου, 2024

Συντήρηση και διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών στον Δήμο Κιλελέρ

Συνεχίζεται στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ ο προληπτικός καθαρισμός της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς με τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών που βρίσκονται πέριξ των αλσυλλίων και των οικισμών όλων των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ. Οι εργασίες γίνονται με ισοπεδωτή γαιών (γκρέιντερ).

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος, στους ημιορεινούς όγκους  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που  επικράτησαν τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα (κατολισθήσεις, απόθεση φερτών υλικών, ανεξέλεγκτη βλάστηση) τα οποία καθιστούσαν δύσκολη έως και αδύνατη την πρόσβαση και τη διέλευση των οχημάτων του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Για αυτό το λόγο έγιναν επιπλέον εργασίες συντήρησης των αντιπυρικών ζωνών με χρήση ερπυστριοφόρου μηχανήματος στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερής, Μύρων, Βουναίνων, Αγίας Παρασκευής  και Ψυχικού όπου λόγω του ανάγλυφου του εδάφους παρουσιάζονταν και τα μεγαλύτερα προβλήματα.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι υπηρεσίες του Δήμου μας με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των πολιτών αλλά και του πρασίνου της περιοχής μας προέβησαν στον καθαρισμό και στην απομάκρυνση της εύφλεκτης βιομάζας δημιουργώντας τις απαραίτητες ζώνες ασφαλείας. Προχωρήσαμε στην διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών ενώ παράλληλα συντηρήσαμε τη βατότητα και στις ήδη υπάρχουσες προκειμένου, όταν χρειαστεί, να έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, Τριαντάφυλλος Τσινούλης.

Αναφερόμενος στη φροντίδα της δημοτικής αρχής για την πυρασφάλεια των τοπικών κοινοτήτων αλλά και των περιαστικών αλσυλλίων, πρόσθεσε ότι: «Όλο το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κιλελέρ είναι σε ετοιμότητα και η συνεργασία με όλους τους φορείς είναι διαρκής. Γιατί, για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται όχι μόνο ο σχεδιασμός και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων αλλά και η άριστη συνεργασία τους. Κι αυτό το καλοκαίρι μένει να αποδείξουμε ότι συνοδοιπόροι στην πρόληψη των πυρκαγιών είμαστε όλοι».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…