Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2013

Σύνοδος των Αειφόρων Πόλεων

sustainable citiesΣήμερα, περισσότερος από το μισό πληθυσμό της γης ζει σε πόλεις, αναμφίβολα επειδή το 70% του παγκόσμιου ΑΕΠ προέρχεται από αυτές τις περιοχές. Ακόμα 2 δισεκατομμύρια  άνθρωποι αναμένονται να κατοικήσουν σε πόλεις στα επόμενα 30 χρόνια.

Αυτή η ραγδαία αύξηση της αστικοποίησης επιφέρει πολλές προκλήσεις σε διάφορους τομείς, όπως η στέγαση, η απασχόληση, η κινητικότητα, η πολιτιστική κληρονομιά, ο αστικός σχεδιασμός και το περιβάλλον.

Ιδρύματα της Ευρώπης γνωρίζουν πολύ καλά αυτές τις προκλήσεις και συνδέονται εγγενώς με πόλεις και αστικές περιοχές σε όλη την ήπειρο. Στο παρόν κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο της Ευρώπης, είναι απαραίτητες περισσότερες συνέργειες και καινοτομία, προκειμένου να διασφαλιστεί αποτελεσματική δράση σε αυτό το πολύπλευρο και πολύπλοκο θέμα.

Για να ερευνηθούν αυτέ τα θέματα σε βάθος, περίπου 500 ιδρύματα και εταίροι  συνεδριάζουν από χθες Πέμπτη 30 Μαΐου και έως αύριο 1η Ιουνίου 2013, στην Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της 24ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και της Συνόδου για τις Αειφόρες Πόλεις του Κέντρου Ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων( European Foundation Centre).

http://www.efc.be/news_events/AGA-and-Conference/2013-Copenhagen/Pages/default.aspx

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η πρώτη «Οδός Αποδήμων Κρητών» στον Άγιο Νικόλαο

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου δημιούργησε μια συμβολική γέφυρα τιμής, μνήμης και πολιτισμού με τους Απόδημους…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…