04 Οκτωβρίου, 2021

Συνήλθε η Επιτροπή Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ

Τι εισηγείται στο συνέδριο της ΚΕΔΕ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δήμων

 

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δήμων,  ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, η οποία συνήλθε την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου υπό την προεδρία του Ι. Τσιάμη  μέλους του ΔΣ της ΚΕΔΕ, και του αντιπροέδρου  Χ. Δημαρχόπουλου και τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα της ΚΕΔΕ  Δ. Καφαντάρη και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ  Ι. Καραγιάννη.

 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν οι θέσεις της Επιτροπής στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη 14 – 16 Οκτωβρίου, οι οποίες θα έχουν σαν βασικό άξονα τις Ψηφιακές Υπηρεσίες Ο.Τ.Α, χρονοδιάγραμμα νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών καθώς και τη λειτουργία – αναβάθμιση του Κόμβου GovHUB.

Στο συνέδριο – όπως αναφέρεται και στο πρόγραμμα – αναμένονται οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τη Κ.Ε.Δ.Ε, για την εξειδίκευση των έργων Smart City του Ταμείου Ανάκαμψης για τους Ο.Τ.Α και τη νέα μεγάλη πρόσκληση χρηματοδότησης έργων Ψηφιακού Μετασχηματισμού από το ΥΨηΔι για όλους ανεξαιρέτως τους Δήμους της χώρας.

Επίσης κατεγράφησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι κατά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την αυτοματοποίηση των διαδικασιών λειτουργίας τους. Παράλληλα τονίστηκε η αναγκαιότητα διασφάλισης της χρηματοδότησης των δήμων για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού μετάβασης στην ψηφιακή εποχή.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

  • Η επανέναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ διόρθωσης τετραγωνικώνhttps://tetragonika.govapp.gr – έως τις 31 Δεκεμβρίου.
  • Ενημέρωση από την ΕΕΤΑΑ ΑΕ για τα παραδοτέα του έργου του ΥΠ.ΕΣ. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα με θέμα «Απλούστευση και προτυποποίηση διαδικασιών ΟΤΑ».
  • Ενημέρωση για την απόδοση στους δήμους από το Notification Center της ΑΑΔΕ / ΓΓΠΣ ΔΔ των στοιχείων email των φυσικών προσώπων, μέσω της υπηρεσίας του φορολογικού μητρώου /GovHUB.
  • Επιλογή δήμων για την ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία της “πλατφόρμας Οδών και Αριθμών” της ΓΓΠΣ ΔΔ σε συνεργασία με τη Κτηματολόγιο ΑΕ.
  • Επιλογή δήμων για την ανάπτυξη και πιλοτική λειτουργία του συστήματος “Κέντρο Πληρωμών / Οφειλών Φυσικών και Νομικών Προσώπων” της ΓΓΠΣ ΔΔ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο επίκεντρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ ο νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης, η οικονομική πίεση στους δήμους και κρίσιμα θεσμικά ζητήματα

Λάζαρος Κυρίζογλου: «Ο νέος Κώδικας αποτελεί μια κρίσιμη θεσμική μεταρρύθμιση. Είναι ένα θετικό βήμα μπροστά.»…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 13 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσμική εκπροσώπηση της ΚΕΔΕ στο επιστημονικό συνέδριο στο ΕΚΠΑ με θέμα τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ.…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 13 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α., κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, στο Cascais για τη Δημοκρατία και τη Σύγχρονη Τοπική Διακυβέρνηση

Στο Cascais της Πορτογαλίας παρέστη στις 11 Μαΐου &12 Μαΐου 2026, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου…