Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2022

Συνεργασία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τον Δήμο της Κω

Το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποδέχτηκε την πρόσκληση του δήμου της Κω για σύναψη συνεργασίας η οποία επικυρώθηκε και με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ήταν μια συνέχεια της προσπάθειας διεθνοποίησης της Ιπποκρατικής ιδέας και της σύνδεσης των πόλεων Λάρισας και Κω ως Ιπποκρατικές πόλεις.

Ο Δήμαρχος της Κω Θεοδόσιος Νικηταράς τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψή του στη Λάρισα και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη,  αλλά και με το Τμήμα Ιατρικής και τον πρόεδρο καθηγητή Αθανάσιο Γιαννούκα συζητήθηκε η προοπτική αμοιβαίας συνεργασίας τόσο μεταξύ των πόλεων Λάρισας και Κω με στόχο την αδελφοποίηση τους, όσο και με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε θέματα που αφορούν την ενίσχυση του ΕΣΥ του νησιού καθώς και στην ανάπτυξη μεταπτυχιακών δραστηριοτήτων σε θέματα Βιοηθικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «στα πλαίσια μιας τέτοιας συνεργασίας θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν δράσεις όπως η αποστολή μελών ΔΕΠ της Ιατρικής διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων για ένα σύντομο διάστημα όπου με αξιοποίηση και των υποδομών του τοπικού νοσοκομείου να προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας εξετάζοντας τον πληθυσμό του νησιού. Αυτή η προσφορά στο ακριτικό νησί, που αποτελεί και ανάγκη εθνικής σημασίας, μπορεί να έχει σημαντική αντανάκλαση και στο κοινωνικό και στο επιστημονικό/ερευνητικό έργο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν μετεκπαιδευτικές και συνεδριακές εκδηλώσεις σε θέματα που αφορούν την «Δεοντολογία και Βιο-Ηθική» και την «Ιπποκρατική Ιατρική» στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος της Κω. Στο ίδρυμα υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, ένα αξιόλογο Μουσείο με πολλά  εκθέματα, βιβλιοθήκη αλλά και ένας κήπος με τα Ιπποκρατικά φυτά. Οι υποδομές αυτές δημιουργούν ευοίωνες προοπτικές διοργάνωσης και ενός ξενόγλωσσου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με θέμα την «Ιπποκρατική Ιατρική και Ηθική», το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει διδασκαλία για ένα εξάμηνο στη Κω και ένα εξάμηνο στη Λάρισα.  Ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ήταν πολύ ελκυστικό σε χώρες του ανατολικού και δυτικού κόσμου (Κίνα, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Αυστραλία).

Για τον σκοπό αυτό είναι δυνατό να αξιοποιηθεί και η εμπειρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ιδρύματα της Κίνας από την συνεργασία του στα πλαίσια του  Ινστιτούτου “Κομφούκιος”».

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημέρα Καριέρας συνδιοργανώνουν ο δήμος Ηρακλείου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης την Πέμπτη 26 Μαΐου

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του ενταξιακού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρώτο βραβείο στον δήμο Ηρακλείου για την εφαρμογή «Φόρτος Κίνησης στους δρόμους»

Οι διακρίσεις για την ψηφιακή πολιτική και τις δράσεις του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, στα βραβεία…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 24 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μετατροπή του δημαρχείου και του παιδικού σταθμού Πρεσπών σε κτίρια σχεδόν μηδενικών εκπομπών

Ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του Δήμου Πρεσπών για την ενεργειακή μετάβαση έγινε…