Άρθρο Localit 05 Φεβρουαρίου, 2017

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον ΕΛ.ΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” για προγράμματα “Αγροτικής Ανάπτυξης” και αξιοποίηση υποδομών

Στην ανάπτυξη συνεργασίας για την  υλοποίηση των μέτρων του προγράμματος “Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020” καθώς και για την αξιοποίηση υποδομών του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ, συμφώνησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΛ.ΓΟ Γεώργιο Καρέτσο με τον αντιπεριφερειάρχη  Πρωτογενούς Τομέα, Δικτύων Περιφερειών και Διεθνών Συνεργασιών Γιάννη Φοντάνα και τον περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Γιάννης Κουλούρης.

Όπως είναι γνωστό κύριο αντικείμενο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη δράσεων που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα της χώρας, τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, την πιστοποίηση των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων & τροφίμων, την καθιέρωση και πιστοποίηση ορθών γεωργικών πρακτικών και τους ελέγχους στην αλυσίδα παραγωγής-διακίνησης του γάλακτος και κρέατος στη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΙΝ συζήτησαν με τον Πρόεδρο και τον Δ/νοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ” για την ανάπτυξη συνεργασίας στην προοπτική υλοποίηση των μέτρων του προγράμματος “Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020” καθώς και για την αξιοποίηση υποδομών του ΕΛΓΟ στην ΠΙΝ.

Η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εκτίμησαν οι κ.κ. Φοντάνας και Κουλούρης και το προσεχές διάστημα, αφού εξεταστούν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της συνεργασίας θα εξειδικευτούν οι προτάσεις της ΠΙΝ προς τον ΕΛΓΟ “ΔΗΜΗΤΡΑ”.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 28 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Δίπλα στους μαθητές ενόψει Πανελλαδικών

«Είμαστε δίπλα στους μαθητές, τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους. Μαζί, με δύναμη και στήριξη!»…

Ρεπορτάζ 27 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Στο Οικονομικό Φόρουμ η «επόμενη ημέρα» του τουρισμού μέσω DMMOs

Ο Δήμος Δελφών δια του Δημάρχου Παναγιώτη Ταγκαλή συμμετείχε στη συζήτηση για τη διαχείριση των…