Άρθρο Localit 07 Μαρτίου, 2024

Συνεργασία Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου-Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στη Ρόδο  

Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης στη Ρόδο υπέγραψαν σήμερα, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του «The Rhodes Co-Lab. Sustainable Destination».

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππους, απηύθηναν κάλεσμα στις επιχειρήσεις του νησιού να συμμετέχουν με προτάσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν το περιεχόμενο μιας διαδραστικής πλατφόρμας, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και υλοποίησης δράσεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει ως ένα εργαλείο υποστήριξης της δράσης, το οποίο εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους. Σε αυτήν θα μπορούν οι επιχειρήσεις να απαντούν ηλεκτρονικά σε ερωτηματολόγιο σχετικά με την υφιστάμενη χρήση πλαστικών μιας χρήσης και να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν την προσέγγισή του «The Rhodes Co- Lab. Sustainable Destination» για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης.

«Κηρύττουμε τον πόλεμο στα πλαστικά μιας χρήσης. Υπάρχουν και δημιουργικοί πόλεμοι», σχολίασε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος , ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Πάππου κάλεσε στη δράση τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται και ανακοίνωσε πως το επιμελητήριο θα καταρτίσει στη συνέχεια εξειδικευμένο πλάνο διαφήμισης και προβολής τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…