Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2024

Συνεργασία ΕΜΠ-Δήμου Ζωγράφου για τη ποιοτική βελτίωση του περιβάλλοντος στην Πολυτεχνειούπολη

Προγραμματική σύμβαση αορίστου χρόνου στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ανάδειξης του αστικού φυσικού περιβάλλοντος, της βιώσιμης διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων και της βελτίωσης του αστικού εξοπλισμού του Δήμου και της Πολυτεχνειούπολης, υπέγραψαν ο πρύτανης του ΕΜΠ, καθηγητής Ιωάννης Χατζηγεωργίου και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Ο Δήμος Ζωγράφου έχει αναπτύξει δίκτυο υπογειoποίησης κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων και στο πλαίσιο του δικτύου αυτού, συμφωνήθηκε η εγκατάσταση από το Δήμο δέκα υπόγειων κάδων αστικών απορριμμάτων στην Πολυτεχνειούπολη, συμβάλλοντας στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Η ενίσχυση του μηχανισμού καθαριότητας και πιο συγκεκριμένα του μηχανισμού συλλογής και μεταφοράς από το Δήμο Ζωγράφου των μη επικινδύνων στερεών αποβλήτων από τον χώρο του Ε.Μ.Π., αποτελεί ουσιαστική προαγωγή της φιλοπεριβαλλοντικής πολιτικής για το αστικό περιβάλλον.

Κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, με την παρουσία επίσης των Αντιπρυτάνεων, Καθηγητών κκ. Αθ. Ζήση και Π. Ψαρράκου, καθώς και της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Ε.Μ.Π., Δρ. Μ. Βαρδάκη, συζητήθηκαν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασιών μεταξύ του Ε.Μ.Π. και του Δήμου Ζωγράφου.

Τονίστηκε δε, ότι η Πολυτεχνειούπολη λειτουργεί και ως αστικό πάρκο για τους κατοίκους του Δήμου Ζωγράφου και πως η εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Πολυτεχνειούπολης, αποτελεί βασικό στόχο της διοίκησης του Ιδρύματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…