Άρθρο Localit 16 Ιουνίου, 2021

Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων – Special Olympic Hellas για άθληση ΑμεΑ

Τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων και του σωματείου Special Olympic Hellas, επισημοποίησε η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στο Μουσείο Τσιτσάνη, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, συνυπέγραψε με τον πρόεδρο των Special Olympic Hellas, Πρέσβυ ε.τ.,  Διονύσιο Κοδέλλα, το εν λόγω Σύμφωνο, το οποίο αφορά στην υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος του σωματείου Special Olympic Hellas στον Δήμο Τρικκαίων, μέσω δύο χωριστών δράσεων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ουσία των δράσεων του Δήμου και με αυτή τη συνεργασία: στο ότι μέτρο πολιτισμού στα Τρίκαλα είναι η πρόσβαση όλων, σε μια ανοιχτή κοινωνία, σε υποδομές, σε αθλητικές δραστηριότητες. Και υπενθύμισε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο ζήτημα του Κέντρου ΑμεΑ, αλλά και όλες τις δράσεις σχετικές με τη βελτίωση της διαβίωσης και της βιώσιμης κινητικότητας.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων υπεύθυνη είναι η αντιδημαρχία Αθλητισμού, με παρούσα την αντιδήμαρχο Εφη Λεβέντη. Επίσης παρέστησαν, η αντιδήμαρχος Κοινωνικης Μέριμνας Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Εθελοντισμού, Μιχάλης Λάππας.

Ο  Πρόεδρος του Special Olympic Hellas, αναφέρθηκε, όχι μόνο στο ιστορικό της ίδρυσης του σωματείου, ήδη πριν 60 περίπου χρόνια στις ΗΠΑ, αλλά και στην ουσιαστική προσφορά του σε ΑμεΑ με νοητική στέρηση: το δικαίωμα στη ζωή για κάθε άτομο, το δικαίωμα να βγει από το σπίτι, να ενταχθεί ισότιμα σε συνθήκες σεβασμού και αξιοπρέπειας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, εκ μέρους του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, ο π. Νικόλαος, εξαίροντας τη συγκεκριμένη συνεργασία και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας, εστιάζοντας στη συνεργασία Δήμου- Περιφέρειας σε θέματα ατόμων με αναπηρία.
Το ειδικότερο πρόγραμμα σε επίπεδο άθλησης και διοργανώσεων, παρουσίασε ο  Β. Κασιμάτης, Διευθυντής Αθλημάτων και Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγράμματος
Στη συνάντηση τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορονοϊό και παρίσταντο εκπρόσωποι σωματείων και εκπαιδευτικών δομών, σχετιζόμενων με ΑμεΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Ζ. Ζάεφ θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός εάν το κόμμα του χάσει τις εκλογές στον δήμο Σκοπίων

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ, ανήγγειλε ότι θα παραιτηθεί εάν το κυβερνών…

Ρεπορτάζ 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την επαναλειτουργία των σχολείων του Δήμου Μινώα Πεδιάδα

«Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν λειτουργήσει όλα τα γυμνάσια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ…

Ρεπορτάζ 25 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
1821 – 2021: Ρομποτική από τα Τρίκαλα για 1821 σχολεία όλης της χώρας

Ψηφιακό πρόγραμμα για μαθητές και μαθήτριες όλης της χώρας θα υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων, με…