Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2014

Συνέρχεται αύριο η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Έμπολα

Ebola prevention in SwitzerlandΗ Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη για να εξετάσει την έκταση της επιδημίας του ιού Έμπολα και το αν απαιτείται η λήψη περαιτέρω μέτρων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Αυτή είναι η τρίτη φορά από τον Αύγουστο που θα συγκληθεί η επιτροπή. Πολλά έχουν συμβεί, έχουν σημειωθεί κρούσματα στην Ισπανία και στις ΗΠΑ, ενώ η Σενεγάλη και η Νιγηρία έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο με τις πληγείσες από τον Έμπολα χώρες», είπε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Οργανισμού Φαντέλα Σάιμπ.

Οι 20 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι έκριναν στις 8 Αυγούστου ότι έπρεπε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας στη δυτική Αφρική, ενδεχομένως να προτείνουν ταξιδιωτικούς και εμπορικούς περιορισμούς.

Η επιτροπή έχει ήδη συστήσει τον έλεγχο των επιβατών που αναχωρούν αεροπορικώς από τη Γουινέα, τη Λιβερία και την Σιέρα Λεόνε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…