Άρθρο Localit 05 Σεπτεμβρίου, 2019

Συνέδριο για την ενεργειακή απόδοση δημοτικών υποδομών και την προώθηση των ΑΠΕ

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α Ανατολικής Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.  διοργανώνει διεθνές διήμερο συνέδριο με θέμα: «Ενεργειακή Απόδοση των Δημοτικών Κτηριακών Υποδομών και Δημοσιονομικές Πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Προώθηση των ΑΠΕ» την Τετάρτη 11/09 και Πέμπτη 12/09, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Γερμανός», στην Αίθουσα «Β» της ΔΕΘ.

Το θέμα συζήτησης κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είναι «Κοινά Σχέδια Δήμων για την Ενεργειακή Απόδοση των Δημοτικών Κτηρίων» και τη δεύτερη «Δημοσιονομικές Πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Προώθηση της Πράσινης Ενέργειας».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών έργων MED, «ΕNERJ – Joint Actions for Energy Efficiency», στο οποίο η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε είναι ο επικεφαλής εταίρος και «Local4Green».

Σκοπός των έργων είναι η ενίσχυση και υποστήριξη της συνεργασίας μεταξύ των ΟΤΑ, για την υλοποίηση κοινών δράσεων ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτήρια και η δυνατότητα αξιοποίησης των τοπικών δημοσιονομικών πολιτικών, για την προώθηση των ΑΠΕ αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, καλές πρακτικές σχετικές με την ενεργειακή αναβάθμιση κτηριακών υποδομών των πόλεων, ειδικότερη αναφορά στην προοπτική συνεργασίας των ΟΤΑ, μέσα από τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων, καθώς και πρακτικές κινήτρων για την προώθηση των ΑΠΕ, με τη συμμετοχή εισηγητών από την Ελλάδα και από χώρες του Ευρωπαϊκού νότου.

Οι εισηγήσεις της πρώτης ημέρας θα γίνουν στα Ελληνικά και Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση και της δεύτερης ημέρας στα Ελληνικά

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην ημερίδα μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα που βρίσκεται στον σύνδεσμο: http://eepurl.com/dvKqSv

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…