Άρθρο Localit 11 Φεβρουαρίου, 2020

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό – προσφυγικό


Συνεδριάζει εκτάκτως, το μεσημέρι, το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου για το μεταναστευτικό προσφυγικό ζήτημα.

 Όπως έχει γίνει γνωστό, για την ερχόμενη Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας αιγαιοπελαγίτικων οργανώσεων, έξω από το κτήριο του Υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.

Σημειώνεται πως  αιρετοί και  κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου εμφανίστηκαν αιφνιδιασμένοι και αντίθετοι απέναντι στις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης σχετικά με την άμεση έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, ακίνητα και εκτάσεις για «ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο» στα πέντε νησιά του μεταναστευτικού.

Σήμερα το πρωί εξάλλου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ανακοίνωσε την  αναβολή της συνάντησης της Πέμπτης με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους Δημάρχους των νησιών.

 «Δεν αιφνιδιάσαμε κανένα», τόνισε ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στην έκδοση της χθεσινής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία χαρακτήρισε ως «ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης, καθώς συνέτρεχαν θέματα ασφαλείας για τα νησιά, αλλά και ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα». Επίσης, ο κ. Μηταράκης, επεσήμανε ότι «οι ανοιχτές δομές που φιλοξενούν 40.000 άτομα, δυσχεραίνουν την προσπάθεια επιτάχυνσης του ασύλου και επιστροφών. Στόχος η μείωση των ροών, κάτι που προαπαιτεί κλειστά κέντρα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος θεσμός επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας από τον Δήμο Σοφάδων

Ο Δήμος Σοφάδων καθιερώνει έναν νέο μόνιμο θεσμό αναγνώρισης και επιβράβευσης της εκπαιδευτικής αριστείας, με…

Ρεπορτάζ 07 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Κοζάνης με τον Υπουργό Αθλητισμού για την αναβάθμιση του ΔΑΚ Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού…

Ρεπορτάζ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρά το έργο αναβάθμισης της Μαρίνας στην Πάτρα

Η αναβάθμιση της Μαρίνας στην Πάτρα προχωρά με την άφιξη των νέων πλωτών εξεδρών, οι…