Άρθρο Localit 19 Οκτωβρίου, 2012

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις 18 δήμοι της Αττικής για τη μεταφορά των μαθητών

Σε περαιτέρω κινητοποιήσεις είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι  δήμαρχοι 18 δήμων της Ανατολικής και  Δυτικής Αττικής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την προσπάθεια  της κυβέρνησης, να μεταθέσει το κόστος της εκπαίδευσης  και της μεταφοράς των μαθητών στους γονείς.

Στο πλαίσιο αυτό οι δήμαρχοι καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, και οι  γονείς  και καθηγητές σχολικών συγκροτημάτων της Αττικής συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για τη διακοπή της μεταφοράς μαθητών. 

Με  κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν οι δήμαρχοι  και το οποίο διαβίβασαν στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Παιδείας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και στους Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, εκφράζουν «την έντονη διαμαρτυρία και ανησυχία τους για τη διακοπή με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης των σχολικών μεταφορών». Παράλληλα,  καλούν  την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της και να αποδώσει τα οφειλόμενα για τις μεταφορές, προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η μεταφορά των μαθητών, χωρίς την εξασφάλιση της οποίας θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν τα σχολεία  και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά.

Στο ίδιο ψήφισμα  ζητούν επίσης την άμεση και χωρίς καθυστέρηση αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς την εκπαίδευση, οι οποίες έχουν περικοπεί μέχρι σήμερα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, για να μπορέσουν τα σχολεία να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές τους ανάγκες και να εξασφαλιστεί η ομαλή δραστηριότητά τους το φετινό χειμώνα. 

Το ψήφισμα  υπογράφουν, οι δήμαρχοι, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Ελευσίνας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνος, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Μεγαρέων, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων –Αρτέμιδος, Φυλής και Ωρωπού:

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…