Άρθρο Localit 07 Οκτωβρίου, 2015

Συνάντηση του Προεδρείου της  ΚΕΔΕ με συναρμόδιους υπουργούς για το ΕΣΠΑ

espaΤα προβλήματα ολοκλήρωσης των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13,  η άμεση ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20, καθώς και η θέση της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στην προγραμματική περίοδο 2014-20, θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχει αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 11:30 π.μ το πρωί το Προεδρείο της ΚΕΔΕ με τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης παρουσία του υπουργού Π. Κουρουμπλή και του υφυπουργού  Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ  Α. Χαρίτση.

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με επιστολή του από τις 2 Οκτωβρίου είχε επισημάνει τόσο στον αρμόδιο υπουργό Γ. Σταθάκη, όσο και στον υφυπουργό Α. Χαρίτση την ανάγκη εξεύρεσης  λύσης για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα της αρμοδιότητάς σας και πιο συγκεκριμένα αναφορικά με τις διαδικασίες και τα προβλήματα ολοκλήρωσης-κλεισίματος των έργων του ΕΣΠΑ 2007-13, καθώς και την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014-20», τόνιζε στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε  ακόμη: «Η σημερινή κατάσταση της Χώρας, το αυστηρό δημοσιονομικό περιβάλλον εντός του οποίου κινείται, με τα συνακόλουθα ζητήματα που το χαρακτηρίζουν, όπως η έλλειψη ρευστότητας, οι εξαιρετικά περιορισμένοι εθνικοί πόροι κ.λπ., επιβάλλουν την άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, του μοναδικού υφιστάμενου χρηματο-οικονομικού εργαλείου».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…