Άρθρο Localit 15 Ιουνίου, 2020

Συνάντηση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια

Οι τρόποι συνδρομής της περιφέρειας Αττικής στην εθνική προσπάθεια να γίνει μία δυναμική επανεκκίνηση με έμφαση στην Αττική και με βασικό πυλώνα τον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια.

 Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως πρέπει να δοθεί έμφαση στις πολιτικές πρόληψης που θα θωρακίσουν τη χώρα και τους πολίτες και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Σε αυτό το πλαίσιο κατά τη συζήτηση έγινε μία ανασκόπηση των πρωτοβουλιών της περιφέρειας για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας και ενημερώθηκε ο υπουργός και για περαιτέρω πρωτοβουλίες που δρομολογούνται προς αυτή την κατεύθυνση, με επίκεντρο την προστασία των πολιτών.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά στην εξασφάλιση εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ για τα νοσοκομεία της Αττικής, στη λειτουργία του τετραψήφιου αριθμού 1110 το οποίο παρείχε σε 24ωρη βάση ενημέρωση και υποστήριξη για τον κορωνοϊό, καθώς και στις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μέσω των οποίων πραγματοποιούνται διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τη σημασία να ενισχυθούν και να δυναμώσουν οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της Περιφέρειας, με στόχο να υλοποιούν προγράμματα πρόληψης υγείας με αποτελεσματικότερο και λειτουργικότερο τρόπο.

Ο κ. Κικίλιας, συνηγόρησε με την άποψη αυτή, επισημαίνοντας πως οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης είναι οι κατάλληλοι φορείς για την εκτέλεση των συγκεκριμένων πολιτικών και ανέφερε πως αυτή την περίοδο η Πολιτεία, με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού, εστιάζει στους βέλτιστους τρόπους θωράκισης της χώρας και προστασίας των πολιτών.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…