Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2024

Συνάντηση του δημάρχου Ηρακλείου Αλ. Καλοκαιρινού με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλ. Σδούκου

Η διαχείριση των απορριμμάτων και τα έργα που θα μετατρέψουν το Ηράκλειο σε κυκλική πόλη με μηδενικά απόβλητα, και η ίδρυση κοινότητας ανανεώσιμης ενέργειας ήταν στην ατζέντα της συζήτησης που είχε ο δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός στη συνάντηση εργασίας που είχε με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Την ικανοποίηση της για την προτεραιοποίηση των παραπάνω ζητημάτων εξέφρασε η Αλεξάνδρα Σδούκου τονίζοντας ότι στόχος είναι τα ζητήματα της Πράσινης Μετάβασης να βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης μέχρι το 2027 σε εθνικό επίπεδο. Η υφυπουργός, αφού ενημέρωσε αναλυτικά τον δήμαρχο για το πρόγραμμα «Απόλλων» το οποίο αφορά την παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας για τους δήμους και για δωρεάν ρεύμα σε ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, δήλωσε τη διάθεση του υπουργείου να στηρίξει τον δήμο Ηρακλείου με κάθε τρόπο.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο δήμαρχος Ηρακλείου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης, και αναμένεται να λειτουργήσει ευεργετικά για το δήμο Ηρακλείου στο σύνολο του. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε το ενδιαφέρον του δήμου για την επόμενη μέρα μετά την παραχώρηση του Λιμένα Ηρακλείου στον όμιλο Grimaldi και ενημέρωσε την υφυπουργό για την αναμενόμενη παραχώρηση χρήσης των Ενετικών Τειχών από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ακόμα είναι τα έργα του δήμου που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, η ανταποδοτικότητα του Πράσινου Ταμείου προς τους ΟΤΑ, οι τρέχουσες αναπλάσεις στο δήμο Ηρακλείου, καθώς και η σημασία της συμμετοχής των πολιτών στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…