Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2022

Συνάντηση στην Αθήνα για τη συνεργασία των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στις φυσικές καταστροφές

Υπουργική συνάντηση των χωρών της ανατολικής Μεσογείου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου για τη μείωση των κινδύνων από τις φυσικές καταστροφές και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο πλαίσιο του διαλόγου του ΟΗΕ για τον Οδικό Χάρτη Μείωσης του Κινδύνου Καταστροφών .

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, η ειδική εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, Μάμι Μιζουτόρι καθώς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από Αίγυπτο, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κροατία, Κύπρο, Λίβανο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, Ρουμανία και Τουρκία, ενώ θα εκπροσωπηθούν η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ένωση για τη Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια (workshop) που θα επικεντρώνονται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ανατολική Μεσόγειο, τη συνεργασία μεταξύ των κεντρικών κυβερνήσεων με τις τοπικές κοινωνίες για τη μείωση των κινδύνων από τις επιπτώσεις των φυσικών καταστροφών, αλλά και τη διαμόρφωση πολιτικών για τα άτομα με αναπηρίες, όταν υπάρχει κίνδυνος από φυσικές καταστροφές. Στα εργαστήρια αυτά θα συμμετέχουν εθνικοί εκπρόσωποι αρμόδιοι για την εφαρμογή του Πλαισίου Δράσης Σεντάι του ΟΗΕ, για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών, εκπροσώπων των εθνικών φορέων Πολιτικής Προστασίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του δικτύου πόλεων για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας MCR2030, μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπροσώπων οργανώσεων ΑΜΕΑ, της κοινωνίας των πολιτών κ.ά..

Σημειώνεται ότι οι εργασίες των τριών εργαστηρίων θα μεταδίδονται διαδικτυακά από το λογαριασμό του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο YouΤube, καθώς και από τον αντίστοιχο λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών (στην αγγλική γλώσσα).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού Δήμου Παύλου Μελά στο Πάρκο Τζένη Καρέζη

Το 4ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού διοργανώνουν αύριο Τετάρτη 7 Ιουνίου η  Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν αξιολόγηση σχολικής ετοιμότητας στην Ηγουμενίτσα

Νέα δράση αξιολόγησης «Σχολικής Ετοιμότητας» για παιδιά που πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄Δημοτικού το επόμενο…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Νοιαζόμαστε, συζητάμε, αναλαμβάνουμε δράση!

Θεωρητικοί προβληματισμοί και πρακτικές δράσεις συνδυάζονται στην εκδήλωση που ετοιμάζουν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα…