Προσφυγικό, Καλλικράτης και αναπτυξιακή προοπτική των τριών μεγαλύτερων νησιών του Βορείου Αιγαίουήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή με τους δημάρχους Λέσβου Σπύρο Γαληνό, Χίου Μανώλη Μπουρνούς και Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο.
Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό εξετάστηκαν οι δυνατότητες που μπορούν να έχουν οι συγκεκριμένοι δήμοι ως προς την αξιοποίηση πόρων, την υποστήριξη των υποδομών και την αποκατάσταση επιπτώσεων της μαζικής παρουσίας προσφύγων στις περιοχές τους.
Για τον Καλλικράτη συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιοτήτων, δυσλειτουργίας και σύγχυση αρμοδιοτήτων με τις περιφέρειες.
Σε ό,τι αφορά στην αναπτυξιακή προοπτική διερευνήθηκε το περιθώριο ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν την ανάπτυξη, μέσα από τις υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες του κάθε νησιού.
Άρθρο Localit 25 Μαΐου, 2016
Συνάντηση Π. Κουρουμπλή με δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης
Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…
Ρεπορτάζ
20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…
Ρεπορτάζ
13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας
Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…