Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2022

 Συνάντηση για τις ενεργειακές κοινότητες στα Γιάννενα

Συνάντηση εργασίας μεταξύ εκπροσώπων της Ενεργειακής Κοινότητας Ιωαννίνων και της Ενεργειακής Κοινότητας Πάργας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων για την πορεία υλοποίησης των Ενεργειακών Κοινοτήτων στις δύο περιοχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών, υπενθυμίζοντας ότι , έχει συνεργαστεί με το Δήμο Μετσόβου για την ίδρυση της Ενεργειακής τους Κοινότητας, η οποία απέκτησε οντότητα μέσα στο 2020.

“Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την ενεργειακή επάρκεια, η δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων έχει μόνο οφέλη για τους Δήμους και φυσικά για τους δημότες. Ο Δήμος Ιωαννιτών από την πρώτη στιγμή έχει αντιληφθεί την σημασία της δημιουργίας Ενεργειακής Κοινότητας και έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι πάντα σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με συναδέλφους από άλλους Δήμους και προς αυτή τη κατεύθυνση είμαστε σήμερα εδώ”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κωνσταντίνος Τζαφέας, υπογράμμισε την ανάγκη “ως Δήμος Μετσόβου, που είμαστε μια ορεινή περιοχή, οφείλουμε να βρούμε άμεσα λύσεις στο μεγάλο ενεργειακό πρόβλημα  της εποχής και να υιοθετήσουμε βέλτιστες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων. Η δημιουργία της Ενεργειακής Κοινότητας με το Δήμο Ιωαννιτών είναι ένα εγχείρημα που το στηρίξαμε από την αρχή και που σύντομα θα αποδώσει στους Δήμους και στους συμπολίτες μας πολλά οφέλη”.

Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Πάργας, Μιχάλης Χαλικιάς, επεσήμανε πως “ως Δήμος είμαστε σήμερα στο τελικό στάδιο της ανάπτυξης της Κοινότητάς μας. Παρακολουθούμε στενά τις Ενεργειακές Κοινότητες της περιοχής μας που είναι σε προχωρημένη ωρίμανση, όπως αυτή των Δήμων Ιωαννιτών και Μετσόβου και προσδοκούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ξεκινά το «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης»

Εντός των επόμενων μηνών προχωρά η κυβέρνηση στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας  του Σιδηροδρόμου…