Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2016

Συνάντηση Γ. Πατούλη με Δ. Πλευράκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνική Γλώσσας και Παιδείας

Πατούλης ΠλευράκηςΟ εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, ήταν το αντικείμενο συνάντησης του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Δ. Πλευράκη και τον εμπειρογνώμονα επί των πολιτιστικών θεμάτων, πρεσβευτή του υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρη Τζανάκη, στο υπουργείο Εξωτερικών, την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι ο  εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας είναι μία πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας και της ΚΕΔΕ που στοχεύει στην προβολή της ελληνικής γλώσσας και παιδείας και την ανάδειξη της ιστορικής της παρουσίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ  υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και επισήμανε την ανάγκη να προβληθούν οι σχετικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του εορτασμού, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας πως αποτελεί καθήκον για όλους να ενισχύσουν την προσπάθεια  που αναδεικνύει, όπως ανέφερε, την ανεκτίμητη προσφορά του ελληνισμού στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Από την πλευρά τους τόσο ο κ. Πλευράκης όσο και ο κ. Τζανάκης επισήμαναν στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι είναι δεδομένη η στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών σε δράσεις που έχουν στόχο την προβολή του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού.

Επιπρόσθετα κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι κοινών δράσεων με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και συζητήθηκαν ζητήματα αδελφοποιήσεων και δημιουργίας διεθνών δικτύων πολιτισμού.

Σε δηλώσεις τους ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε, μεταξύ άλλων, για τις δράσεις που θα γίνουν με αφορμή την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Παιδείας στις 20 Μαΐου, μία κορυφαία πρωτοβουλία που η ΚΕΔΕ αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, καθώς είναι χρέος μας να συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, στη διάδοση των αρχών, των κανόνων, των αξιών και των ιδανικών της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού. Είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη των προγόνων μας, με αδιάσπαστη ιστορική συνέχεια».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…