23 Δεκεμβρίου, 2020

Συνάντηση Γ. Μώραλη και Ν. Ταγαρά για τα επικίνδυνα ετοιμόρροπα κτίρια του Πειραιά

Το θέμα των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτηρίων του Πειραιά, συζητήθηκε χθες σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά.

Οι δύο άνδρες πραγματοποίησαν αυτοψία σε δύο κτήρια και συγκεκριμένα επί της οδού Ευπλοΐας, καθώς και στη συμβολή των οδών Καραολή και Υψηλάντου. Ο κ. Μώραλης ανέφερε στον κ. Ταγαρά ότι ο δήμος επιθυμεί να συμβάλει ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα αυτό, τόσο για την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών, όσο και για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς πολλά από τα κτήρια αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός ανέφερε στον κ. Μώραλη πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως εξετάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα αυτό.

O υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε  ότι το υπουργείο θα προβεί σε  νομοθετικές παρεμβάσεις που χρειάζονται σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και με το Τεχνικό Επιμελητήριο, προκειμένου να δοθεί διέξοδος και να αρθούν οι επικινδυνότητες που υπάρχουν σε πολλά κτήρια σε όλη την Ελλάδα.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης στο μείζον αυτό ζήτημα και είναι σημαντικό που λαμβάνει υπόψη της την Αυτοδιοίκηση και καταγράφει τις απόψεις, προκειμένου να δώσει διέξοδο με νομοθετική ρύθμιση, κάτι που δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα, καθώς η Ελλάδα αριθμεί χιλιάδες ακίνητα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Δόμησης Δημήτρης Αράπης, η διευθύντρια Δόμησης του δήμου Πειραιά Κατερίνα Αναστασάκου και ο Ανδρέας Φασάκης, εκπροσωπώντας το Τεχνικό Επιμελητήριο.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΦΕΚ η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη 1Κ/2024 του ΑΣΕΠ για 1.213 μόνιμες θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία,…

Ρεπορτάζ 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέο αντιπλημμυρικό έργο στον ποταμό Αλφειό 

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα ακόμη σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα, μετά την…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…