Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2023

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στον Δήμο Ασπροπύργου

Νέος Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια λειτουργεί στον Δήμο Ασπροπύργου. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Άθλησης και Φροντίδας, Νεολαίας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου, με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών,  η οποία  θα ωφελήσει άμεσα ανθρώπους που πάσχουν από την νόσο ή έχουν διαταραχές μνήμης αλλά και τις οικογένειές τους.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια Ασπροπύργου, αποτελεί δράση της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου για την Προαγωγή της Υγείας σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Δημιουργία Δικτύου Συμβουλευτικών Σταθμών για την άνοια στους Δήμους της Ελλάδας» του  Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών.

Ο  Συμβουλευτικός Σταθμός λειτουργεί  με γνώμονα όχι μόνο την πρόληψη και τη βοήθεια των ατόμων που πάσχουν από Άνοια, αλλά παράλληλα και την ενίσχυση και  υποστήριξη των οικογενειών ή των ατόμων που βιώνουν στο περιβάλλον τους αυτή την πάθηση.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι  επαγγελματίες που στελεχώνουν τον Σταθμό, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός και Ιατρός – Νευρολόγος  θα πραγματοποιούν: Λήψη του Ιστορικού, Εξέταση Μνήμης,  Νευροψυχολογική Εκτίμηση, Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης, Συμβουλευτική και ψυχοεκπαίδευση φροντιστών και Δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον Συμβουλευτικό Σταθμό καθημερινά 09:00 με 15:00 στην οδό Φυλής 75 ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210-5573964 ή στο alz.aspropyrgos@gmail.com .

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επαναλειτουργεί ο δημοτικός κινηματογράφος «Νέα Ελβετία»

Ο δημοτικός κινηματογράφος Βύρωνα “Νέα Ελβετία”  από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, λειτουργεί  πλέον κανονικά. Ολοκληρώθηκαν από…

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου το Σουφλί

Στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου κατατάχθηκε το Σουφλί στον κορυφαίο Διαγωνισμό “Best Tourism Villages” …

Ενδιαφέρουν 07 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών ζητά ο δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου

Την επαρκή στήριξη των ελαιοπαραγωγών από τα ευρωπαϊκά ταμεία ζητά το δημοτικό συμβούλιο του δήμου…