Άρθρο Localit 22 Ιουλίου, 2021

Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας στο Δήμο Αρταίων

Στο Δήμο Αρταίων, σε εξέλιξη είναι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να λειτουργήσει από το Φθινόπωρο ο Συμβουλευτικός  Σταθμός για την Άνοια.

Η νέα αυτή υπηρεσία υλοποιείται από τον Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ)  στο οποίο ο Δήμος είναι μέλος και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ενώ στελεχώνεται από προσωπικό του Δήμου το οποίο έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα.

Μάλιστα την τρέχουσα εβδομάδα, η Πρόεδρος της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών και του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer, επισκέφτηκε το Δήμαρχο Αρταίων και το κτήριο της οδού Ορλάνδου όπου πρόκειται να λειτουργήσει ο Σταθμός, η οποία δήλωσε ικανοποιημένη, τόσο από την προεργασία του Δήμου όσο και για τον χώρο που προορίζεται να γίνει ο Σταθμός.

Ποιος θα μπορεί να έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Σταθμό:

  • Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης
  • Μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας
  • Άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης
  • Επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς
  • Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια

Τι αφορά ο Σταθμός Άνοιας στην Άρτα:

  • Βελτίωση βιοτικού επιπέδου και την εξυπηρέτηση των αναγκών των ωφελούμενων και των συγγενών τους.
  • Παροχή χρηστικών πληροφορίων για θέματα άνοιας, με ευρύ φάσμα παροχών.
  • Διάγνωση των αναγκών των πασχόντων από άνοια
  • Συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

«Όσοι έχουμε έρθει σε επαφή με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά τι σημαίνει να μπορείς να συμβουλευθείς έναν επαγγελματία για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός, θα διευρύνει τις δυνατότητες που έχουν και οι ασθενείς και οι συγγενείς τους, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την κοινωνία μας ώστε να είναι πιο ευαισθητοποιημένη και ανεκτική απέναντι στους ασθενείς και τις οικογένειες τους.

Τα στατιστικά στοιχεία συνηγορούν ότι ο Σταθμός αυτός πρέπει να γίνει (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή υπάρχουν 10.791 άτομα άνω των 60 ετών και εκτιμάται ότι πάσχουν 647 άτομα με άνοια (επιπολασμός της άνοιας στην Ελλάδα 6% των ατόμων άνω των 60 ετών) και χαίρομαι που η Πρόεδρος, η Δρ. Σακκά, βρήκε ιδανικό το κτήριο της Ορλάνδου» δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, και πρόσθεσε ότι.

«Προχωρήσαμε σε λύσεις, που λαμβάνουν υπόψιν τις ανάγκες όλων μας. Με τον τρόπο αυτό αποφύγαμε την ενοικίαση κάποιου ακίνητου το οποίο θα επιβάρυνε οικονομικά τους δημότες.

Ταυτόχρονα, μεριμνήσαμε για την στέγαση των γραφείων των τμημάτων ποδοσφαίρου και χάντμπολ της Αναγέννησης και μάλιστα στο φυσικό τους χώρο. Επίσης στην διάθεση της Αναγέννησης είναι και η συνεδριακή αίθουσα « Διώνη» για την διεξαγωγή των συνελεύσεων της ομάδας. Τέλος, το ιστορικό αρχείο της «Αναγέννησης» θα αναδειχθεί στο χώρο της Δημοτικής μας βιβλιοθήκης.

Με καλό σχεδιασμό και σεβασμό, μπορούμε να βρούμε λύσεις αξιοπρεπείς για όλους. Η στόχευση μας είναι να δημιουργηθεί και ένα κέντρο ημέρας (νοσηλεία) μέσα στο νοσοκομείο, με χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, έτσι ώστε μαζί με την δική μας δομή, να παρέχουμε μια ολοκληρωμένη φροντίδα για τους δημότες μας που πάσχουν από άνοια».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενες αίθουσες για τον καύσωνα στο Δήμο Περιστερίου

Κλιματιζόμενες αίθουσες, διαθέτει ο Δήμος Περιστερίου για την προστασία της υγείας των δημοτών και ιδιαίτερα των…

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Διονύσου: Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες- Πού μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Ο Δήμος Διονύσου ενημερώνει τους πολίτες ότι χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και όλων…

Ρεπορτάζ 27 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλιματιζόμενοι χώροι στο Δήμο Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω ανακοινώνει, πως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα παραμείνουν ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Πνευματικού…