Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2023

Σύμβαση μεταξύ ΤΕΕ και αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια – Μεταξύ αυτών και η σύμβαση για το «ΤΠΣ Δήμου Ανωγείων»

Υπογράφηκε η Σύμβαση μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και των αναδόχων μελετητών για τα πρώτα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, μεταξύ αυτών και η σύμβαση για το «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ανωγείων» προϋπολογισμού περίπου 280.000 ευρώ.

Παράλληλα και μεταξύ αυτών των συμβάσεων, υπογράφηκε και η σύμβαση για το «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Μυλοποτάμου, ΔΕ Γεροποτάμου, Κουλούκωνα» με τον προϋπολογισμό για το «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο» των δύο αυτών δήμων του Ρεθύμνου να είναι από τους μεγαλύτερους του προγράμματος και να ανέρχεται σε 1.740.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ανωγείων, το συνολικό χρονοδιάγραμμα της μελέτης ανέρχεται σε 36 μήνες (24 μήνες διάρκεια της μελέτης + 12 μήνες χρόνος διορθώσεων και εγκρίσεων) και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο δήμος Ανωγείων για πολλά χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό σχέδιο πόλης, το ισχύον είναι του 1946, και ένα Τοπικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό για όλη την επικράτεια του που θα διευκολύνει τους πολίτες και θα καθορίσει τις χρήσεις γης.

«Πριν 3 χρόνια αποφασίσαμε ως Δήμος ότι θα είναι επωφελές για εμάς να μπούμε στην διαδικασία εκπόνηση ενός σύγχρονου ΤΠΣ. Καταφέραμε τότε να μπούμε στις πρώτες προκηρύξεις μελετών που βγήκαν στον αέρα τον Ιούλιο του 2021 από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Το «Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Ανωγείων (ΔΕ Ανωγείων)» χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 280.000 ευρώ (αναλογικά με το 1.740.000 ευρώ της συνολικής ανάθεσης) και σήμερα με αισιοδοξία βλέπουμε να βρισκόμαστε στις πρώτες συμβάσεις εκπόνησης των σχετικών μελετών ΤΠΣ».

Σχετικά με τα οφέλη αυτά είναι πολλά και όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης «…θα μπορέσουμε να καθορίσουμε ευκολότερα τις αναγκαίες επεκτάσεις της πόλης μας και των οικισμών μας. Πιο σημαντική όμως ωφέλεια είναι ότι οι πολεοδομικές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται μέσω του προγράμματος εκπόνησης των ΤΠΣ, σε σύγκριση με τα παλαιότερα εργαλεία πολεοδομικού σχεδιασμού (ΓΠΣ, ΣΧΟΑΑΠ, ΖΟΕ…) πλεονεκτούν στο ότι μέσω της εκπόνησης / ενσωμάτωσης της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, της γεωλογικής μελέτης και της μελέτης οριοθέτησης υδατορεμάτων, εξασφαλίζονται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου τα Πολεοδομικά Σχέδια Εφαρμογής (δηλαδή οι Πολεοδομικές Μελέτες) να ακολουθήσουν χωρίς περαιτέρω προβλήματα / καθυστερήσεις».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κερατσίνι-Δραπετσώνα: Κλιματιζόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα μέχρι και την Παρασκευή 26/7

Εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται και με στόχο την προστασία των ευπαθών δημοτών…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Την τελευταία πενταετία η Ελλάδα μείωσε κατά 70% τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες χωματερές

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των προστίμων για τις παράνομες χωματερές, τα οποία επιβαρύνουν την Ελλάδα και…

Ρεπορτάζ 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τα «μπόνους» του ΝΟΚ

Πλήρη δικαίωση για τον Δήμαρχο Μοσχάτου–Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης αποτελεί…