Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2022

Σύμβαση  για τη συντήρηση και αποκατάσταση φθορών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου

Σύμβαση για τη συντήρηση και αποκατάσταση φθορών στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου τόσο εντός της πόλης όσο και στους οικισμούς, υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 5 Μαΐου, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου,  Βασίλη Λαμπρινό.

Όπως τονίζει ο Δήμος σχετικά, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο με το οποίο θα βελτιωθεί η εικόνα σε πολλά σημεία του Ηρακλείου, ακόμα και κεντρικά όπως η 25ης Αυγούστου, ο Καράβολας, η Καινούργια Πόρτα  κ.ά

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν σε αποκαταστάσεις επιστρώσεων που έχουν υποστεί φθορές και καθιζήσεις σε πεζοδρόμια, δρόμους, πλατείες και οδοστρώματα, χρωματισμούς και συντηρήσεις σε κιγκλιδώματα και ξύλινα στοιχεία (πατώματα τύπου deck, παγκάκια, πέργκολες, ξύλινα κάγκελα ), σε στοιχεία από σκυρόδεμα (τοιχία, στηθαία, ζαρντινιέρες, κράσπεδα ), καθώς και επισκευαστικές παρεμβάσεις (μονώσεις- επιχρίσματα) λόγω των προβλημάτων υγρασίας σε διάφορα σημεία κοινόχρηστων χώρων.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την προσθήκη κιγκλιδωμάτων σε επικίνδυνα σημεία που έχουν υποστεί φθορές και έχουν απομακρυνθεί και σε σημεία που δεν υπάρχουν καθόλου, την προσθήκη ξύλινων επιστεγάσεων με περσίδες σε υπάρχοντες ξύλινους σκελετούς, σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων που έχουν απομακρυνθεί (παραλιακό μέτωπο, πάρκα και πλατείες) και επιστρώσεις με υλικά που έχουν επιλεγεί σε συμφωνία με τα υφιστάμενα υλικά σε πεζοδρόμια πλατείες και επιστρωμένες οδούς που χρήζουν άμεσης παρέμβασης και έχουν προσδιοριστεί στα πλαίσια εκτέλεσης της παρούσας μελέτης. Προβλέπεται τέλος η ανακατασκευή και συμπλήρωση δικτύων ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι θα καθορίζονται από το αρμόδια Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού και Σήμανσης σταδιακά, κατά τη διαδικασία εκτέλεσης του έργου. Θα εκτελείται παράλληλα με τις ασφαλτοστρώσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.

Ο προϋπολογισμός του έργου προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Ηρακλείου, ανέρχεται σε 3.500.000 εκ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμά του είναι 24 μήνες.

«Η δημιουργία νέων κοινοχρήστων χώρων και η αναβάθμιση των υφισταμένων, συνιστά και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Μαζί με τα έργα που ήδη εκτελούνται, όπως η ανάπλαση στον Σταυρό, προχωράμε και σε μια μεγάλη παρέμβαση συντήρησης σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης που έχουν υποστεί φθορές από το πέρασμα του χρόνου, καθώς και σε άλλα τα οποία χρειάζονται αποκατάσταση. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο, το οποίο θα βελτιώσει ουσιωδώς την εικόνα του Ηρακλείου. Με μεθοδική δουλειά και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, συνεχίζουμε την προσπάθεια για να καταστήσουμε το Ηράκλειο μια σύγχρονη, λειτουργική και φιλική πόλη για τους κατοίκους της αλλά και για τους επισκέπτες», δήλωσε ο δήμαρχος Β. Λαμπρινός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πεντέλης: Ανοικτές το καλοκαίρι οι αυλές σε 4 σχολεία για άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών

Στον Δήμο Πεντέλης, ανοιχτές θα παραμείνουν όλο το καλοκαίρι, οι αυλές 4 σχολείων της πόλης…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην ψηφιακή εποχή περνά η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Μνημόνιο Συνεργασίας με το οποίο η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης περνά στην ψηφιακή εποχή υπογράφηκε την…

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κιλκίς:  Ημερίδα – αφιέρωμα στις ‘’Ρωμιές’’ του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας

Η Ελληνίδα του Εύξεινου Πόντου, της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας παίρνει τη δική…