Άρθρο Localit 30 Δεκεμβρίου, 2021

Σύμβαση για τη σύνταξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Παύλου Μελά

Το  δρόμο της υλοποίησης,  παίρνει η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου Παύλου Μελά,με την υπογραφή σύμβασης για την  εκπόνηση της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Δ. Δεμουρτζίδη και του Γ. Τσακούμη, εκπροσώπου της αναδόχου ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡEΩΝ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΤΣΑΚΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» με δ.τ «CONSORTIS» και «ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» με δ.τ. «ΔΙΚΤΥΟ Α.Ε.».

Μετά από α) την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης (ΦΕΚ 444Δ’/26-07-2021), β) τη θεσμοθέτηση με Προεδρικό Διάταγμα του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά (ΦΕΚ 560Δ’/26-8-2021) και γ) την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ, με το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός και γίνεται πράξη, καθώς ο δήμος Παύλου Μελά θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο πρότυπο  χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, με χρήσεις γης, με όρους και περιορισμούς δόμησης στο σύνολο της εδαφικής του έκτασης.

Η μελέτη σύνταξης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά έχει ενταχθεί  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με προϋπολογισμό 586.192,95€, θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το ποσό της σύμβασης, όπως προέκυψε έπειτα από ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία ανέρχεται τελικά στις 205.167,53 € .

Η μελέτη θα συνταχθεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Ν. 4447/2016 (ΦΕΚ Α’ 241) όπως τροποποιήθηκε με τον ν.4685/2020 (ΦΕΚ Α΄92) για τις Μελέτες Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.).

Το περιεχόμενο της σύμβασης της μελέτης αφορά:

  • Στη σύνταξη της Κύριας Μελέτης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Τ.Π.Σ. για τον Δήμο Παύλου Μελά και ειδικότερα της Δ.Ε. Σταυρούπολης, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές μελετών Τοπικών Χωρικών Σχεδίων (Τ.Χ.Σ) του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ Α’241), όπως ορίστηκαν με την υπ’ αριθμ. 27016/6-6-2017 Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 1975Β’/7-6-2017). Παράλληλα θα συνεκτιμηθούν οι μεταβολές που θα επέλθουν στις άλλες δύο Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Παύλου Μελά (Πολίχνης, Ευκαρπίας) των οποίων οι τροποποιήσεις των ΓΠΣ έχουν ολοκληρωθεί.
  • Στη σύνταξη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων των προτεινόμενων από την κύρια μελέτη χωρικών ρυθμίσεων του Τ.Π.Σ.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την υποβολή φακέλου στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την έκδοση του διατάγματος που περιγράφεται στο άρθρο 7 του Ν.4447/2016 (ΦΕΚ Α’241) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

«Με την υπογραφή της σύμβασης για τη σύνταξη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Παύλου Μελά το οποίο θα επικεντρωθεί κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός του δήμου μας», δηλώνει ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συνεχίζει τονίζοντας ότι «δημιουργούνται πλέον ευνοϊκές προϋποθέσεις για οικιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και παρακάμπτοντας τις παθογένειες του παρελθόντος και του παλαιότερου σχεδιασμού που δεν εναρμονίζονται με το χαρακτήρα ενός από τους κεντρικότερους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ο Δήμος Παύλου Μελά αλλάζει, κερδίζοντας πλέον το στοίχημα και τον ρόλο του στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο 9,4% η καταγραφή ιδιοκτησιών στο Κτηματολόγιο στους δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου

Πολύ χαμηλή είναι η προσέλευση των  δημοτών στο Κτηματολόγιο για να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους…

Ρεπορτάζ 26 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νομοσχέδιο προβλέπει την κάλυψη από τους δήμους λειτουργικών αναγκών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τίτλο «Ψηφιοποίηση των διαδικασιών επιδόσεων…

Ρεπορτάζ 25 Μαΐου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ ΟΤΑ: Τι ζήτησε και τι πήρε από ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα αγωνιστεί και θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να σταματήσει…