Άρθρο Localit 27 Μαΐου, 2021

Σύμφωνο συνεργασίας δήμου Λαρισαίων και πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στρατηγική συμφωνία ευρείας συνεργασίας μεταξύ δήμου Λαρισαίων και πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπεγράφη χθες μεταξύ του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και του πρύτανη του πανεπιστημίου Ζήση Μαμούρη.

Η συμφωνία αγγίζει σειρά ζητημάτων όπου δήμος και πανεπιστήμιο θα βαδίζουν μαζί στην κατεύθυνση της ανάπτυξης, της καινοτομίας, του περιβάλλοντος, των ανθρωπιστικών πεδίων κ.α..

«Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας βαθιάς συνεργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και η οποία πλέον λαμβάνει στρατηγικό χαρακτήρα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή.

Χαρακτηριστικές είναι οι τοποθετήσεις του δημάρχου και του πρύτανη, με τον κ. Καλογιάννη να μιλά με θετικό τρόπο για το ιδιαίτερα ισχυρό, πλέον,  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τον κ. Μαμούρη να επισημαίνει την μεγάλη δυναμική της κοινωνίας της Λάρισας, τονίζοντας με έμφαση ότι η Λάρισα και ο  ήμος Λαρισαίων φροντίζει να είναι μπροστά, να καινοτομεί να βλέπει το μέλλον και να ενώνει δυνάμεις..

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος. Καλογιάννης στη δηλωσή του σημείωσε τα εξής:

«Υπογράφουμε σήμερα σύμφωνο συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε ο δήμος στα διάφορα project που αναπτύσσει να έχει την στήριξη και τη βοήθεια, είτε με το Ινστιτούτο Έρευνας του πανεπιστημίου, είτε από στελέχη του ιδρύματος. Ξεκινήσαμε τη δραστηριότητα αυτή έχοντας επιμέρους συνεργασίες από τις οποίες έχουμε αντλήσει την εμπειρία και είναι πλέον δεδομένο ότι στην Θεσσαλία έχουμε ένα ισχυρό πανεπιστήμιο που μπορεί να μας  βοηθήσει πολύ.

Τα project που αναπτύσσει ο δήμος είτε σε τεχνικό επίπεδο, είτε σε επίπεδο ανθρωπιστικό, όπως το πανεπιστήμιο των πολιτών και η «Πόλη που Μαθαίνει»,  είτε σε περιβαλλοντικά ζητήματα, αποτελούν σημεία αιχμής για το δήμο μας. Όπως ξέρετε η καινοτομία και η εξωστρέφεια του δήμου μας αποτελούν στόχους μας και σε αυτό το επίπεδο ο δήμος χρειάζονταν δίπλα του το πανεπιστήμιο, ως σύμβουλο και συμμέτοχο μέσα από μια ευρύτερη συμφωνία και συνεργασία. Βρήκαμε ευήκοα ώτα και ευχαριστώ για αυτό τους ανθρώπους του πανεπιστημίου.  Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε το σύμφωνο της συνεργασίας την οποία θα δομήσουμε βήμα βήμα. Είναι μια συνεργασία που έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και η οποία πλέον παίρνει στρατηγικά χαρακτηριστικά».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ζήσης Μαμούρης  χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας ως επιστέγασμα της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό και συνεχίζοντας τόνισε τα εξής:

«Ο δήμος Λαρισαίων βοήθησε εξαιρετικά στην ανάπτυξη του πρώην και του νυν πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως αυτό προέκυψε από την απορρόφηση του ΤΕΙ από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Από τη διαδικασία αυτή προέκυψε ένα πανεπιστήμιο με εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες. Ένα ίδρυμα που μπορεί ενώνοντας δυνάμεις να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες και ειδικά την ιδιαίτερα δυναμική κοινωνία της Λάρισας, η οποία φροντίζει πάντα να είναι μπροστά,  να  καινοτομεί και να προβλέπει το μέλλον, σχηματίζοντας και κάνοντας στρατηγικές συμμαχίες με όλους τους επιστημονικούς φορείς. Στο πλαίσιο αυτό το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι πρόθυμο και οφείλει να στηρίξει τους δήμους της Θεσσαλίας αλλά και της Λαμίας. Είμαστε χαρούμενοι και μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που μας δείχνει, ειδικά, ο δήμος Λαρισαίων. Ευχαριστούμε και θέλουμε πάντα να είμαστε διπλα στο Δήμο, είτε στα εύκολα, είτε στα δύσκολα».

Τέλος, η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ιωάννα Λαλιώτου, επεσήμανε πως στο Δήμο Λαρισαίων υπάρχει η ευτυχής συγκυρία να υπάρχει το τρίτο πανεπιστήμιο της χώρας, σε ένα από τους ισχυρούς δήμους της χώρας και με την ενδοχώρα της περιφέρειας να έχει 1 εκατ. πληθυσμό. Πρόκειται εάν εξαιρετικά δυναμικό συνδυασμό και τα αποτελέσματα θα φανούν τα επόμενα χρόνια. Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο οφείλει να  επιστρέφει στην κοινωνία. Αυτό κάνουμε με την σημερινή συμφωνία.

Παρόντες στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης και ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Σούλτης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Θερινό Σχολείο του Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου

Ολοκληρώθηκε το  3ο θερινό σχολείο που πραγματοποίησε το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου με θεματική “Γεωποικιλότητα, Βιοποικιλότητα και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρίγα: Οι κάτοικοι ελέγχουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέσω του ψηφιακού «Χάρτη θερμότητας»

Ο δήμος Ρίγα  στη Λετονία θέτει σε εφαρμογή ένα νέο θεματικό χάρτη Αστικού Περιβάλλοντος, τον…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Πιλοτικό καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό

Ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό καλοκαιρινό camp για δέκα παιδιά με αυτισμό…