Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη διαφαινόμενη υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, με μαζική συμμετοχή φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Οι Υπηρεσίες  του Δήμου Αγρινίου παρέμειναν κλειστές ενώ πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στα καταστήματα εστίασης και αναψυχής της πόλης.

«Η επιχειρούμενη κατάργηση  του Πρωτοδικείου Αγρινίου,  με τον σχεδιασμό του νέου δικαστικού χάρτη, έχει ξεσηκώσει  μεγάλες αντιδράσεις στην  ευρύτερη περιοχή. Οι δικηγορικοί  σύλλογοι  τονίζουν ότι  στερείται τεκμηρίωσης και λογικών επιχειρημάτων καθώς το Αγρίνιο διαθέτει ένα σύγχρονο και λειτουργικό δικαστικό μέγαρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διαρκής αγώνας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάργησης του Πρωτοδικείου Αγρινίου:

«Η λογική της μεταρρύθμισης είναι να εκσυγχρονίσουμε και όχι να υποβαθμίσουμε. Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα και κάποιοι φέρουν ευθύνες. Αυτή  είναι η πραγματικότητα. Οι βουλευτές  της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Δεν θα κάνουμε πίσω. Αυτός ο αγώνας θα είναι μέχρι τέλους, και θα τον κερδίσουμε. Το κεντρικό Πρωτοδικείο θα είναι στο Αγρίνιο. Καμία αλλαγή στον υπάρχοντα δικαστικό σχηματισμό, καμία απαξίωση των δικαστηρίων στο Αγρίνιο».

Το λόγο έλαβαν  ακόμη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Νικάκης, οι Δήμαρχοι Αμφιλοχίας Θανάσης Τορουνίδης και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Γεράσιμος Μαλούσης. Παρόντες στην κινητοποίηση  οι βουλευτές Μίλτος Ζαμπάρας (ΣΥΡΙΖΑ) και Χριστίνα Σταρακά (ΠΑΣΟΚ). Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας στη Χαλκίδα

«Οι λύσεις για τη Στερεά Ελλάδα περνούν μόνο μέσα από την κατασκευή δύο ΜΕΑ στη…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ψηφιακή πλατφόρμα για την κατάθεση σχολίων από τους πολίτες για τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια

Ενεργοποιείται για το κοινό από σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου, η ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για την…

Ρεπορτάζ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καλαμάτα: Ανέλαβαν υπηρεσία επιπλέον 26 εποχικοί εργάτες πυροπροστασίας

Υπηρεσία ανέλαβαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, επιπλέον, 26 εργάτες πυροπροστασίας στο Δήμο Καλαμάτας. Έλαβαν…