Άρθρο Localit 19 Φεβρουαρίου, 2024

Σύμπραξη Δήμου Τρικκαίων με δομές για τη νόσο Αλτσχάιμερ

Στη σύμπραξη με δύο δομές  για άτομα με Αλτσχάιμερ, προχωρά ο Δήμος Τρικκαίων, στοχεύοντας στην επέκταση και ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς.

Ήδη, το Δημοτικό Συμβούλιο, με ομόφωνή απόφασή ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων και σε δύο δομές που δραστηριοποιούνται στα Τρίκαλα και οι οποίες, όπως τονίζεται, διαθέτουν πολύ μεγάλη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών σε άτομα με τη συγκεκριμένη νόσο.

Η προγραμματική συμφωνία αφορά στην υποβολή πρότασης σε σχετική πρόσκληση για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Για την επιλογή φορέων λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας». Μάλιστα, στο ευρύτερο πλαίσιο αυτής της σύμπραξης, προβλέπεται η συνεργασία με το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι δύο δομές, αφορούν σε ένα Κέντρο Ημέρας και μία Κινητή Μονάδα, «για άτομα με Αλτσχάιμερ και άλλες συναφείς διαταραχές στα Τρίκαλα», όπως αναφέρεται σχετικά στους όρους συνεργασίας των τριών πλευρών.

Η μία δομή θα λειτουργεί στη διάρκεια της ημέρας και η δεύτερη θα ενισχύει τις δράσεις ως κινητή μονάδα. Θα παρέχονται, δωρεάν υποστήριξη στους ασθενείς και το οικογενειακό τους περιβάλλον, θα εκπαιδεύονται οι φροντιστές/τριες των ατόμων με άνοια και θα προωθούνται ενημερώσεις για πληροφόρηση των τρικαλινών. Αυτή, θα αφορά στην έγκαιρη διάγνωση, στην αποφυγή επιβαρυντικών παραγόντων, στην αναγκαιότητα λήψης  φαρμακευτικών αγωγών κ.α.

Και οι δύο δομές θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Η σύμπραξη των τριών εταίρων αφορά, ακόμη, στη συνεργασία τους σε θέματα τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας, δικτύωσης με τους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς, ενημέρωσης πολιτών.

Πρόκειται για μια “μεγάλης αξίας και σημασίας προσπάθεια στον Δήμο”,  όπως τόνισε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Νίκος Σακκάς, “προκειμένου να στηριχθούν και να ανακουφιστούν οι ασθενείς, οι συγγενείς, οι οικογένειές τους”. Πρόσθεσε επίσης ότι η  έγκριση της πρότασης θα σημάνει την ενίσχυση ολόκληρου του δικτύου κοινωνικών δομών στον Δήμο Τρικκαίων, σε έναν τομέα υγείας πάρα πολύ σημαντικό στις μέρες μας”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Συνάντηση δημάρχου με τους πλημμυροπαθείς των Μεγάλων Καλυβίων

Το αίτημα των κατοίκων των Μεγάλων Καλυβίων, να αναλάβει ο Δήμος Τρικκαίων την απομάκρυνση των…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας

Την 23η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας, αφιερωμένη στις μικρές φάρμες, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης…

Ρεπορτάζ 23 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιβαλλοντικές δράσεις και φεστιβάλ χρωμάτων/MARE NOSTRUM στη Βάρκιζα

Mια Κυριακή γεμάτη χρώματα, χαμόγελα και περιβαλλοντικές δράσεις μαζί με ένα φεστιβάλ χρωμάτων, έρχονται στο…