Άρθρο Localit 28 Ιανουαρίου, 2014

Συμπόσιο για το Αστικό Περιβάλλον

αστικό περιβάλλονΤα ακραία καιρικά φαινόμενα – κλίμα και  δομημένο περιβάλλον, είναι το θέμα του 11ου Συμποσίου για το Αστικό Περιβάλλον, που διοργανώνει στην Ατλάντα από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου 2014, η Αμερικανική Μετεωρολογική Εταιρεία.

Στη διάρκειά του θα συζητηθούν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στο αστικό περιβάλλον, στη βιωσιμότητα της αστικής ανάπτυξης, στο χωροταξικό σχεδιασμό κ.α.

Όπως σημειώνεται ενόψει του συνεδρίου, η κοινωνία μας είναι ένα «δομημένο περιβάλλον». Συνδέεται άμεσα με την ενέργεια, το νερό, τις μεταφορές, την υγεία, κοινωνικές και άλλες υποδομές, και βρίσκεται σε άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον μέσα από τις λειτουργίες των οικοσυστημάτων.  Η βιωσιμότητα του δομημένου περιβάλλοντος και η διαχείριση των φυσικών οικοσυστημάτων, σχετίζονται σαφώς με την ποιότητα ζωής.

Πληροφορίες: http://annual.ametsoc.org/2014/index.cfm/programs-and-events/conferences-and-symposia/11th-symposium-on-the-urban-environment/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 15 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νίκαιας–Αγ. Ι. Ρέντη: Πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Μητέρας Παιδιού με Αναπηρία

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 14 Μαΐου 2026, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Ο Δήμος κατέβαλε τα πρώτα ποσά για το διάστημα Νοεμβρίου – Απριλίου, στηρίζοντας έμπρακτα τους…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Τιμητική διεθνή διάκριση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας (UCI) έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο…