Άρθρο Localit 29 Μαΐου, 2012

Στρατηγικές Χρηματοδότησης για Άστεγους

Οι στρατηγικές χρηματοδότησης για αστέγους, θα είναι στο επίκεντρο σεμιναρίου, που διοργανώνουν στις 8 Ιουνίου 2012,στις Βρυξέλλες, η Επιτροπή Περιφερειών, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Οργανώσεων για τους Αστέγους και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την ανταλλαγή τοπικών στρατηγικών για τους αστέγους. 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εξετάσουν τις νομοθετικές προτάσεις του 2012 και 2013, συμπεριλαμβανομένων και των προτάσεων για την Πολιτική Συνοχής, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Κοινωνική Αλλαγή και την Καινοτομία, οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στις υπηρεσίες και τις πολιτικές για τους αστέγους. 

Στόχοι του Σεμιναρίου:

  • Να αναζητηθούν οι προϋποθέσεις για αποτελεσματικές στρατηγικές χρηματοδότησης στο τωρινό οικονομικό κλίμα, στο πλαίσιο τριών ευρέων θεμάτων: προϋπολογισμός, διασπορά πηγών χρηματοδότησης, αποδοτικότητα κόστους.
  • Να δοθούν παραδείγματα υπαρχουσών στρατηγικών χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της έλλειψης στέγασης, με επίκαιρες πρακτικές πληροφορίες για τους τοπικούς οργανισμούς που θα παρευρεθούν στο σεμινάριο.

http://feantsa.horus.be/code/EN/pg.asp?Page=1401

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…

Ευρωπαϊκή ΤΑ 02 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: Ενημέρωσε το Κογκρέσο του Συμβουλίου της Ευρώπης για το νέο θεσμικό βήμα της Ελλάδας μέσω του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ο Κωνσταντίνος Κουκάς, Πρόεδρος του Τμήματος Τοπικών Αρχών του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του…

Ρεπορτάζ 10 Ιουνίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cyclone Project: Δήμος Θηβαίων, Υπουργείο Μεταφορών και Ίδρυμα Λασκαρίδη σε κοινή δράση καθαρισμού

Ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Κοινωφελές Ίδρυμα…