Άρθρο Localit 17 Μαρτίου, 2018

Στους 14 οι νεκροί μετανάστες από τη βύθιση σκάφους ΝΑ του Αγαθονησίου

Τουλάχιστον 14 νεκροί μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά, έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή Πόρου, νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, όταν ξύλινο σκάφος στο οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν 20 μετανάστες και πρόσφυγες, βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστες αιτίες.

Το πρωί πλωτά του Λιμενικού ανέσυραν από τη θαλάσσια περιοχή το άψυχα σώματα έξι ατόμων (ενός άνδρα, δύο γυναικών και τεσσάρων παιδιών) ενώ πριν από λίγο περισυλλέγησαν άλλοι 8 άνθρωποι νεκροί, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για άνδρες, γυναίκες ή παιδιά.

Σε παραλία του Αγαθονησίου κατάφεραν να βγουν σώοι στη στεριά δύο γυναίκες και ένας άνδρας.

Από το πρωί στο σημείο της τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στην οποία συμμετέχουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, δύο πλωτά, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, τρία αλιευτικά σκάφη ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…