Στον εισαγγελέα πρωτοδικών Πολυγύρου οδηγούνται οι 21 συλληφθέντες για συμμετοχή στο κύκλωμα υπαλλήλων πολεοδομικών υπηρεσιών της Χαλκιδικής που κατηγορούνται ότι ενέκριναν, με το αζημίωτο, παράνομες ενέργειες και κατασκευές.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ., που κορυφώθηκε το προηγούμενο 24ωρο, όταν οι «αδιάφθοροι» αστυνομικοί προχώρησαν στις συλλήψεις.
Στο επίκεντρο της επιχείρησης βρέθηκαν οι πολεοδομίες των Δήμων Σιθωνίας και Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, ενώ, κατά πληροφορίες κατασχέθηκε το ποσό του 1 εκατ. ευρώ, σε μετρητά. Εξ αυτού, πάνω από 600.000 ευρώ βρέθηκαν στους κατηγορούμενους υπαλλήλους.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι έξι υπάλληλοι των δύο συγκεκριμένων πολεοδομιών (μεταξύ αυτών οι διευθυντές τους), δύο συγγενικά πρόσωπα των υπαλλήλων, ένας πρώην δήμαρχος (με την ιδιότητα του μηχανικού) και 12 ιδιώτες – μηχανικοί.
Τα μέλη του κυκλώματος των πολεοδομιών φέρεται να ζητούσαν από 250 έως 20.000 ευρώ ως αμοιβή για να επισπεύσουν ή να εγκρίνουν παράνομες ενέργειες και κατασκευές, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών αρχών. Η δράση τους φέρεται να απλώνεται σε βάθος χρόνων.
Άρθρο Localit 11 Δεκεμβρίου, 2024
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για το κύκλωμα στις πολεοδομίες της Χαλκιδικής
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ρύθμιση για τα οικόπεδα που χάνουν το δικαίωμα δόμησης στους οικισμούς
Το ΥΠΕΝ «μελετά νομοθετική ρύθμιση μέσα από την οποία θα προσπαθήσει να ενσωματώσει τα ακίνητα…
Ρεπορτάζ
29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ευρεία σύσκεψη στον δήμο για τις ρηγματώσεις στις Βούτες
Έκτακτη ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Ηρακλείου, με επίκεντρο τις ρηγματώσεις, οι οποίες εντοπίζονται τα…
Ρεπορτάζ
29 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιδρύεται Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων με τη συμμετοχή οκτώ δήμων
Δίκτυο Δίκτυο Μεταλλευτικών Πόλεων συγκροτούν οκτώ δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους δήμους Αριστοτέλη, Πολυγύρου,…