Άρθρο Localit 28 Ιουνίου, 2016

Στο URBACT III τα Τρίκαλα σε σύμπραξη με 8 ευρωπαϊκούς δήμους

DOMES«Ευρωπαίος» και στην κοινωνική πολιτική ο δήμος Τρικκαίων. Συμμετέχει σε ευρωπαϊκό δίκτυο μεγάλων Δήμων της ΕΕ,  για τον σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής. Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα URBACT III που επιμερίζεται στο πρόγραμμα URB-INCLUSION, ο ελληνικός δήμος συναντιέται με τους δήμους Βαρκελώνης, Κοπεγχάγης, Λυών, Τορίνο, Κρακοβίας, Νάπολης, Γλασκώβης και Τιμισοάρας.
Η προετοιμασία και η υποβολή του έργου ολοκληρώθηκαν ήδη από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το πρόγραμμα έχει ως βασικό στόχο τον από κοινού σχεδιασμό τοπικών πολιτικών και στρατηγικών αντιμετώπισης της φτώχειας, σε αστικές περιοχές και υποβαθμισμένες κοινωνικά γειτονιές τους.

Ουσιαστικά το έργο ασχολείται με δύο διαφορετικά, αλλά αλληλένδετα  ζητήματα.
Το ένα, ο σχεδιασμός κοινωνικών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο. Το δεύτερο, η ενίσχυση της χρηματοδότησής τους, μέσω καινοτόμων χρηματοπιστωτικών εργαλείων, που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 2 χρόνια στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Αυτά για τον δήμο Τρικκαίων έχουν σημασία, καθώς λειτουργούν ενισχυτικά στις ήδη υπάρχουσες Κοινωνικές Δομές, η συνέχιση των οποίων (κοινωνικό παντοπωλείο, εστιατόριο, φαρμακείο, ιατρείο) αποτελεί προτεραιότητα. Και αυτό, σε συνδυασμό με την υποστήριξη των αστέγων με τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης και την προσπάθεια λειτουργίας μεταβατικού ξενώνα φιλοξενίας.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι για όλες τις Δομές αυτές, έχει γίνει η σχετική προετοιμασία από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του δήμου και αναμένονται οι σχετικές προσκλήσεις από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων χρηματοδότησης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αίγινας: Κατάλληλο προς πόση το νερό στο νησί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας, κατάλληλο προς πόση είναι πλέον το νερό στην Αίγινα,…

Ρεπορτάζ 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Επίσκεψη Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας – Στο επίκεντρο το νέο λιμάνι και το Γεωπάρκο UNESCO

Τη Νίσυρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, στο πλαίσιο των επαφών του στην…

Ενδιαφέρουν 09 Απριλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών: Πασχαλινή προσφορά αγάπης σε ηλικιωμένους

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών προχώρησε σε μια συμβολική αλλά ουσιαστική πράξη αγάπης και κοινωνικής…