Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2021

Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο προσεισμικός έλεγχος σχολείων του Δήμου Ν. Προποντίδας

Στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, εντάχθηκε το έργο  «Προσεισμικός έλεγχος κρίσιμων υποδομών του Δήμου Νέας Προποντίδας». Το  έργο, προϋπολογισμού 70.668,85 Ευρώ,  θα χρηματοδοτηθεί  από τον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών».

Αφορά στην ολοκλήρωση/ εκπόνηση προγράμματος πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου, βάσει των προδιαγραφών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) στις κρίσιμες δημοτικές υποδομές της Δ.Ε. Καλλικράτειας, της Δ.Ε. Μουδανιών και της Δ.Ε. Τρίγλιας (*με τον όρο κρίσιμες νοούνται οι πολυσύχναστες δημόσιες υποδομές).

Ακόμη, στο έργο περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος δράσεων ενημέρωσης, πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των πολιτών του Δήμου Νέας Προποντίδας προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα σεισμό, ώστε να προστατεύσουν αποτελεσματικά τις ζωές και την περιουσία τους.

«Η αντισεισμική προστασία αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα καθώς πρόκειται για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Επιθυμούμε οι δημόσιες υποδομές (σχολεία, δημοτικά κτήρια, ιατρεία κτλ) -οι οποίες ορίζονται ως κρίσιμες διότι είναι πολυσύχναστες- να πληρούν τις προδιαγραφές, βάσει του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας. Ταυτόχρονα, καθίσταται απαραίτητη ανάγκη, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε θέματα αντισεισμικής προστασίας.  Οι συμπολίτες μας, πρέπει να γνωρίζουν τους επαγόμενους για την ανθρώπινη ζωή, κινδύνους του σεισμού και πώς να προφυλάσσονται απ’ αυτούς», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας  Μανώλης Καρράς.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρεμβάσεις Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση των γειτονιών

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αναβάθμισης των γειτονιών του Δήμου Θεσσαλονίκης…

Βιώσιμες Πόλεις 11 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Βοτανικός Κήπος στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

Ολοκληρώθηκε ο Βοτανικός Κήπος όπως ενημερώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, εξηγώντας ότι πρόκειται για την…

Βιώσιμες Πόλεις 09 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόταση για πολύκεντρα ανακύκλωσης από τον Δήμο Καρδίτσας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Πρόταση για δημιουργία δώδεκα πολύκεντρων ανακύκλωσης, τα οποία θα έχουν και δυνατότητες στοιχειώδους επεξεργασίας των…